A fenntartható vízvezeték-termékekkel és technikákkal való zöld környezetbarát megoldás nem túl nehéz vagy drága. A kormányzati rendeletek megkövetelik a víz- és energiatakarékos vízvezeték-termékek telepítését az újonnan épített házakban. Sok felnőtt, aki a szüleihez látogat el, ugyanazokat az illemhelyeket, csaptelepeket, zuhanyfülkéket stb. Használja, amelyekkel gyermekekként nőtt fel.

Ez jó lehet a nosztalgia számára, de ez azt jelenti, hogy ha egy idősebb otthonban élsz, akkor valószínűleg pazarolja a vizet és az elektromos áramot, és kimeríti a nehezen megkeresett pénzt a csatornába. Még akkor is, ha a lámpatestek és csaptelepek továbbra is megfelelően működnek, ideje lehet cserélni őket újabb modellekre. Íme néhány a „zöld” fejlesztésről, amelyeket a vízvezeték-termékekben az elmúlt néhány évtizedben elértek.

Alacsony áramlású WC: A jelenlegi szabványok szerint a WC-knek legfeljebb 6,0 liter vizet kell öblíteni. Az 1980 és 1994 között beépített WC-k több mint kétszer használják ezt az összeget. Az 1980 előtti WC-k akár 19 liter is fogyaszthatnak! Az alacsony folyású WC-kké történő átalakítás évente több száz dollárt takaríthat meg a vízszámlán.

Kettős öblítésű WC: ezek közül két öblítőszerkezettel lehet választani. Folyékony hulladék ártalmatlanításakor választhat egy gombot vagy fogantyút, amely megközelítőleg fele annyi vizet fogyaszt, mint a szilárd hulladék.

Alacsony áramlású csaptelepek: Ezek kevesebb mint 11 liter / perc sebességgel folynak, és napi 7,5 liter vizet takaríthatnak meg az átlagos háztartás számára.

Alacsony áramlású és állítható zuhanyfejek: Az alacsony áramlású egységek általában 7,5–9,5 lpm sebességgel áramolnak. Az állítható áramlású zuhanyfejek lehetővé teszik az áramlás szabályozását, és bizonyos esetekben még a víz teljes elzárását is habzás közben.

Energiahatékony vízmelegítők:

A háztartási vízmelegítők általában 12-15 év között működnek, bár sokan még mindig kétszer olyan hosszú ideig dolgoznak. Ha régebbi egysége van, ideje cserélni egy újabb, sokkal energiahatékonyabb modellre. Kerülni fogja az elkerülhetetlen bontást (általában a legrosszabb időben), és annyi pénzt takarít meg az energiaszámláján, hogy gyorsan megtérítse a telepítési költségeket.

Tartály nélküli vízmelegítők: „Igény szerint” vagy pillanatnyi vízmelegítőknek is nevezik ezeket az egységeket, amelyek energiát és vizet takarítanak meg, mivel csak kis mennyiségű vizet fűtenek azonnal, amikor egy csaptelep vagy kifolyó kinyílik, ahelyett, hogy egy nagy tárolótartályt állandóan fűtenének.