A padlófűtés működik a szőnyegekkel? Ez az egyik leggyakoribb kérdés amit a a vízvezeték-szerelőktől és az építészektől kérdeznek, főleg azok, akik szeretnék a melegvizes padlófűtési rendszer luxusát és hatékonyságát élvezni.

A szőnyeg és a padlófűtés

Feltételezzük, hogy mivel a szőnyeg szigetel, megakadályozza, hogy a padlófűtés rendszere megfelelő mértékben fűthesse a helyiséget, és bár a famegmunkálású padlók népszerűek, sok ember még mindig a kényelmes szőveget érezné a lába alatt, tehát működik-e a padlófűtés a szőnyegekkel?” A válasz egyszerűen: „igen, de”. Győződjön meg róla, hogy padlófűtés-szolgáltatója tudja, mely szobákban lesznek szőnyegek – ez különbözik azoktól a számításoktól, amelyeket el kell végezni, és ha egy megbízható céget választ, amely a nemzeti szakmai szövetség tagja, tanácsot fog kapni, ha az UFH nem szándékozik elegendő hőt szolgáltatni . Óvakodjon a padlófűtéssel foglalkozó szélhámosoktól, akik apró csalásokat illesztenek be a felelősségi nyilatkozatba, és ha online vásárol padlófűtést vagy online veszi fel a kapcsolatot a szakemberrel ellenőrizze, hogy valóban megkapja-e majd a kívánt munkát.

A szőnyeg és az alátét kombinált TOG-értéke nem haladhatja meg a 2 tog-ot. Egyes esetekben a padlófűtés-szolgáltató elégedett lehet a 2.5tog-gal is, de ismét ügyeljen arra, hogy olyan emberekkel vegye fel a kapcsolatot padlófűts ügyben, akik tudják, miről beszélnek. Tehát működik a padlófűtés szőnyeggekl együtt is, akár a hálószobába is tehet egy szép szőnyeget a padlóra, és igen, élvezhetik a luxust és a hatékonyságot. A padlófűtés egy szuper találmány ami igazán hatékony és magas szintű kényelmes és fűtést kínál, viszont a telepítése meglehetősen drága lehet. Ha viszont mindenképpen szeretné a padlófűtés luxusát élvezni, ennek semmi akadálya, és mostmár azt is tudja, hogy bátran tehet szőnyegeket is a lakásba, hiszen a szőnyeg nem zárja ki a padlófűtést.