Mindjárt újra nyakunkon a tél! Mindannyian tudjuk, hogy a hideg tél nagy számlákat jelent minden, tehát mit tehet a hatalmas számlák minimalizálása érdekében?

Hasznos tippek

A kazánok akár 55% -kal járulnak hozzá éves energiaszámlájához, tehát érdemes megvizsgálni, hogy érdemesebb-e venni egy új kazánt. A modern kazánok hatékonyabban működnek, gyorsabban fűtenek fel otthonokat, miközben megőrzik az energiát. Ha a termosztátot 1 fokkal lejjebb állítja, függönyeit behúzza, az ajtókat bezárja, akkor fenntarthatja a meleget anélkül, hogy állandóan fűtene. A fűtés hatékonyságát maximalizálhatja azáltal, hogy radiátor-erősítőt helyez fel. Ez az eszköz hatékonyan szívja fel a radiátor mögül elvesztett hőt és a helyiségbe sugározza! A helyes használat mellett csökkentheti a termosztátot 1 – 3 fokkal és évente rengeteg költségmegtakarítást eredményezhet. Ez valóban nyilvánvalónak tűnhet, de ahelyett, hogy a fűtést maximálisra állította volna, miért ne feküdne kényelmesen a kanapén kedvenc takarójával? Néhány fokkal lejjebb veheti a hőmérsékletet, mert a takaró felmelegíti majd.

Van olyan szobája, amelyet általában nem használ? Ha igen, csukja be az ajtókat és használjon huzatvédőket. Nincs értelme pazarolni az energiát azokban a helyiségekben, ahol nincs rá szükség. Karácsonykor az otthona világításának leghatékonyabb módja a LED-es lámpák használata. Ezekért kicsit többet fizethet, mint a hagyományos karácsonyi világításért, de sokkal hosszabb ideig tartanak és sokkal kevesebb energiát fogyasztanak. A víztartály szigetelése az energiatakarékosság és a pénzmegtakarítás egyik legjobb módja; a további megtakarítás érdekében feltétlenül szigeteljen minden látható csövet. Bekapcsolás előtt mindig ellenőrizze, hogy a mosogatógép tele van-e és van-e energiatakarékos beállítása. Fogadja meg ezeket a tippeket és rengeteg spórolhat majd az idei télen!