Elektromos padlófűtés telepítésekor néhány szempont figyelembe vételével sikeres lesz a telepítés. A padlófűtés szakértőitől tanulva összeállítottuk az Ön számára leghasznosabb trükköket.

Tippek és trükkök padlómelegítéshez

Nyilvánvalónak tűnik, de ha a telepítési kézikönyvet nem olvassa el a tényleges telepítés előtt, ez később problémákat okozhat. A telepítési lépések a fűtőkészülék típusától valamint a márkától függenek, ezért ne tegye félre, hanem a munka megkezdése előtt feltétlenül olvassa el a használati utasítást. Ha a fűtőelem túl kicsi a terület számára, akkor nem lesz képes elegendő hőteljesítményt szolgáltatni ha túl távol helyezkednek el egymástól, ezért a telepítés előtt ellenőriznie kell a megfelelő méretet. Másrészt, ha a melegítő túl nagy, akkor a távolság túl kevés lesz, ez pedig túlmelegedést is okozhat. A huzalt soha nem szabad megvágni, ezért ha a melegítő mérete nem megfelelő és a projekthez sem a legjobb, inkább ne folytassa a telepítést, hanem cserélje ki a megrendelt berendezést egy olyanra, ami megfelelő lenne.

A telepítés gyakorlása is nagyon hasznos lehet. Mielőtt elkezdené az igazi telepítést, megtudhatja, hogy hiányzik-e valamilyen eszköz, vagy van-e további kérdése. Ezenkívül meg kell vizsgálnia, hogy a melegítő működik-e a felszerelés előtt, alatt és után. Ez kiküszöböli a problémákat később, amikor a végső padlót lerakják. Ha a fűtőberendezés nem működik megfelelően, akkor a probléma helyrehozása sokkal hatékonyabb lehet, ha a hibát vagy a sérülést meg lehet állapítani. Az éles tárgyak károsíthatják a fűtővezetéket a beszerelés során, ezért tanácsos a fűtőberendezéseket könnyű kartonnal vagy hasonló módon védeni ütközés ellen. Feltétlenül hagyjon elegendő száradási időt. A padlófűtés idő előtti bekapcsolása instabil aljzatot eredményezhet, valamint a fűtés károsodását okozhatja, ezt pedig biztosan nem szeretné senki.