Javasoljuk, hogy a kazánját évente nézesse meg egy szerelővel. Ezt a tanácsot következetesen a kazángyártók, a biztosítók, valamint a fűtési mérnökök adják, ám ellentétben a gépkocsira vonatkozó műszaki vizsgával, ez nem jogi követelmény. Tehát valóban szükség van rá?

A kazánszervíz

Nincs olyan jogi követelmény, ami kimondja, hogy a kazánt évente szervizeljék, azonban számos dolog kötelezi a kazánszervíz elvégzését: ha van kazán fedezetbiztosítása, ez a fedezet általában megköveteli, hogy évente szerelőhöz forduljon és a gyártói garanciák is megkövetelik ezt. Ha eladja otthonát, sok leendő vásárló teljes szolgáltatást igényel. Emellett akiknek minden évben gondoskodniuk kell a gázkészülékekről, mert a lakás bérbe van adva, azoknak a személyeknek is el kell végeztetniük az ellenőrzést minden évben. Ezek a követelmények megerősítik, hogy valójában mennyire fontos is a kazánszervíz. A vízvezeték- és fűtésszerelők halaszthatatlan munkát végeznek, de a vírus miatti korlátozások és tilalmak esetén továbbra is beléphetnek az emberek otthonába javítás és karbantartás céljából.

Míg egyes cégek csak a sürgősségi javításokra összpontosítanak, továbbra is kazánszolgáltatást lehet igényelni, akinek szüksége lenne rá. Egyes cégek munka protokollokat állítanak fel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megfeleljenek a kormányzati iránymutatásoknak és szabályoknak. Megértjük, hogy egyesek még mindig nem szívesen engedik be az idegen embereket az otthonukba, de van, amikor feltétlenül szüksége. Az éves szervizelés során olyan hibákra is rájöhet a szerelő, ami később rengeteg pénzt spórol meg önnek, tehát ha eddig nem tartotta fontosnak az éves kazánszervizt, reméljük most felnyitottuk a szemét és rájön, hogy miért is olyan elengedhetetlen, hogy minden évben legalább egyszer lássa a szerelő a gázkazánt. Az éves szervizelés mindenki javát szolgálja!