Mielőtt a hideg téli időjárás elérne minket, a szakértők egyetértenek abban, hogy egy profi fűtési vállalkozónak évente ellenőriznie kell a kazánt a problémák felderítése érdekében, elengedhetetlen a fűtési rendszer megfelelő működőképességének megőrzéséhez, valamint azért, hogy megakadályozza, hogy ön és családja reszkessen, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

Megéri a karbantartás?

A fűtési rendszer éves kazánvizsgálata meghosszabbítja a berendezésének élettartamát, csökkenti az energiaköltségeket és csökkenti az Ön és szerettei egészségkárosodását. A télen bekövetkezett üzemzavarok legnagyobb oka a karbantartás hiánya. A kazán vagy a hőszivattyú leállhat, ha a legnagyobb szükség van rá. A berendezés ellenőrzése egészségügyi óvintézkedést is jelenthet. Szénmonoxid-szivárgásokat tárhat fel, amelyeket nehéz felismerni, mert szagtalanok. Ez a veszélyes gáz észlelés nélkül fejfájáshoz, szédüléshez, hányingerhez és akár halálhoz is vezethet. Magyarországon nagyon sok embert az expozíció miatt sürgősségi helyiségekbe visznek, és ez néha halált is eredményezhet.

A fűtési rendszer rendszeres karbantartása nagyobb üzemanyag-hatékonyságot és maximális teljesítményt eredményez. A jól karbantartott rendszer révén megtakarításokat tapasztalhat az energiaszámláin. Fűtési és hűtési rendszere összetett. Feltétlenül a megfelelő szakembert alkalmazza a munkákra. Olyan céget szeretne alkalmazni, amely rendelkezik engedéllyel és eszközökkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy olyan céggel van kapcsolatban, amely képzett és szándékában áll szakértői szolgáltatást nyújtani. Lakástulajdonosként a légszűrő rendszeres cseréjével segítheti a rendszer maximális hatékonyságát. A szakértők szerint az eltömődött légszűrő korlátozza a levegő áramlását, ami a környezeti szennyeződéseknek kitéve negatívan befolyásolhatja az egészségét is. A jó megelőző karbantartás a berendezést csúcsteljesítményen tartja. A kazán ellenőrzését ütemezze be egy technikusnál, hogy biztosítsa családja kényelmét és biztonságát.