Akár házat vásárol, akár egy ideje abban él, nem kérdés, hogy valamikor szembe kell néznie a fűtési és hűtési problémákkal. A kazán nagy befektetés, és olyasmit szeretne, amely egyszerre lesz megbízható és hatékony. De mivel az otthoni fűtési rendszerek gyakran hosszú évekig tartanak, és nem gyakran vásárolják őket, honnan tudhatja, hol kezdje?

A kazánvásárlás

Az elmúlt évtizedekben figyelemre méltó fejlemények történtek az otthoni fűtéstechnika terén, így a jó hír az, hogy a kazán korszerűsítése hosszú távon minden bizonnyal több hasznot hozhat. Mielőtt azonban elmerülne a kazán vásárlás rejtelmeiben, bölcs dolog megismerkednie a kazánok három alapvető típusával; egyfokozatú, kétlépcsős (néha többlépcsősnek hívják) vagy moduláló fűtési rendszer. Egyfokozatú kazán: Ez a típusú kazán a legtöbb ember számára ismert. Egy méretű lángja van, vagy be- vagy kikapcsolva működik, amely jellemzően a hőmérsékletet a termosztát beállításától pár fokon belül tartja. Meg tudja mondani, hogy mikor kapcsol be, mert hallhatja, ahogy felpörög, mielőtt a meleg levegő átfújna a szellőzőnyílásokon. Amint eléri a megfelelő hőmérsékletet, leáll, és a ciklus elölről kezdődik. Ez biztosítja az alapvető fűtési igényeket és megfelel az alapvető kényelmi szinteknek.

Kétlépcsős vagy többlépcsős kazán: Ez egy újabb típusú kazán (az elmúlt 15 évben jelent meg), amelynek két lángmérete van egy egységben: kisebb láng, ha enyhe a hőmérséklet, és nagyobb láng, ha nagyobb a hőmérséklet. Ez a rendszer állandóbb, egyenletesebb hőt biztosít az egyfokozatú rendszer „be- és kikapcsolásával” szemben. A ciklusok hosszabb ideig és folyamatosan futnak a nagyobb kényelem érdekében. Ez a kazán állandóan a beállított hőmérsékletnek körülbelül egy fokon belül tartja otthonát. Hő modulálása: ez a legjobb lehetőség a kényelem szempontjából, mivel otthonát a termosztát beállításától kb. 2 fokon belül tartja. Képes mikró kontrollálni a lángot, nagyon precíz lépésekben állítva felfelé és lefelé, hogy mindig maximális kényelmi szintet biztosítson otthonában, ez az egyenletes fűtés.