A kandallók folyamatosan kötelező cikkekké válnak az új lakásvásárlók számára. Függetlenül attól, hogy otthonában van-e már kandalló, vagy szeretné-e beépíteni, fontos tudni, hogy vannak különféle típusok.

Kandallótípusok

Bár az egész mechanizmus egy egyszerű elgondolásnak tűnik, elengedhetetlen tudni, hogy milyen fajtájú a kandalló, vagy mit szeretne, mielőtt a kandallót beépítené vagy üzemeltetné. Négyféle kandalló létezik: fatüzelésű, gáztüzelésű, elektromos és etanolos kandallók. A fatüzelésű kandallók a hagyományos, régi nyugati stílusú egységek. Ha arról álmodott, hogy ropogó tűz típusú kandallója van, akkor ez lesz a megfelelő az Ön számára. A fatüzelésű kandallók nyitott kandalló stílusúak, az égő fa nagy hőforrás. Ha fatüzelésű kandallót szeretne, zárt kandallók állnak rendelkezésre, valamint kandallóbetét vagy fatüzelésű kályha. Ha tisztább, hagyományosabb megjelenésre vágyik, mindenképpen gáztüzelésű kandallót kell beszerezni. Noha a fatüzelésű kandallók gyönyörűek, egy kis takarításra van szükség, míg a gázégésű kandallókat könnyebb felszerelni.

Elektromos kandallók: Az ilyen típusú kandallók felszerelése szintén rendkívül egyszerű. Költséghatékony felépítésük és a tökéletes hőmennyiség biztosítása miatt sokan választják ezeket. Az elektromos kandalló különféle modellekben kapható. Etanolt égető kandallók: Az ilyen típusú kandallók gyakran nem annyira népszerűek, ha sok hőt akar termelni. Ha jobb hőtermelő kandallóra vágyik, akkor inkább egy gáz- vagy fatüzelésű kandallót válasszon. Az emberek azért szeretik az etanolos kandallókat, mivel könnyen telepíthetők, égetik az etanolt, és sokféle stílusban kaphatók. Fali vagy asztali egységet is kaphat, tehát ebben az esetben is van választék. Akár olyan kandalló átalakító készletet is vásárolhat, amely lehetővé teszi fa- vagy gázégésű kandalló átalakítását etanollá.