Gyakran kíváncsi, hogy milyen típusú elektromos fűtési megoldást kellene használni? Ez egy fontos kérdés, amely kihatással lehet otthonának vagy ingatlanának energiahatékonyságára.

Elektromos fűtés előnyei

Hosszú ideig a gázt tartották a legolcsóbb módszernek egy ingatlan fűtésére. Ez a fűtés leggyakoribb formája az Egyesült Királyságban is, évente mintegy 8 millió gázkazánt értékesítenek ebben az országban. A gázrendszer egyetlen kazánból áll, amely felmelegíti a vizet, majd csöveken keresztül pumpálja azt a radiátorokba az épület egész területén. Ezenkívül forró vizet biztosít a konyhához és a fürdőszobákhoz. Az évek során a gázrendszerek nagyrészt változatlanok maradtak, csekély fejlődés mellett. Az elektromos fűtőberendezések energiahatékony alternatívákká váltak, a régi tárolómelegítők összes előnyeivel, a hátrányok nélkül. A gáztól való áttérés lendületet kapott, amelyet számos kritikus tényező támogat: minden új háznak meg kell felelnie a minimális EPC C-szintnek, a gázfűtés telepítési költségei sokkal magasabbak, mint az elektromos rendszeré, és átlagosan nem tartanak ilyen hosszú ideig. Az elektromos fűtés technológiája egyre csak fejlődik, és az árak csökkenése révén a fogyasztók jobban tudatában vannak a fenntartható tiszta és hatékony fűtési rendszerek szükségességének.

Az elektromos fűtés hihetetlenül sokoldalú, mivel mind levegőben, mind vízben használható. Sőt, mivel az EU háztartásaiban a felhasznált energia nagyon magas, 64,7% -os szinten fűtésre használódik el, fontosabb, mint valaha, hogy rendszere energiahatékony legyen. Az elektromos fűtőberendezések legújabb fejlesztései között szerepel a hatékony és gyors alkatrészek, az új, innovatív hőelemek és a csodálatos, legkorszerűbb programozás. Az elektromos fűtési rendszereket könnyebb és olcsóbb telepíteni, mint a gázközponti fűtéshez, amely csöveket, szellőzőnyílásokat és vezetékeket igényel.