Miért kellene az elektromos melegítést választania?

Gyakran kíváncsi, hogy milyen típusú elektromos fűtési megoldást kellene használni? Ez egy fontos kérdés, amely kihatással lehet otthonának vagy ingatlanának energiahatékonyságára.

Elektromos fűtés előnyei

Hosszú ideig a gázt tartották a legolcsóbb módszernek egy ingatlan fűtésére. Ez a fűtés leggyakoribb formája az Egyesült Királyságban is, évente mintegy 8 millió gázkazánt értékesítenek ebben az országban. A gázrendszer egyetlen kazánból áll, amely felmelegíti a vizet, majd csöveken keresztül pumpálja azt a radiátorokba az épület egész területén. Ezenkívül forró vizet biztosít a konyhához és a fürdőszobákhoz. Az évek során a gázrendszerek nagyrészt változatlanok maradtak, csekély fejlődés mellett. Az elektromos fűtőberendezések energiahatékony alternatívákká váltak, a régi tárolómelegítők összes előnyeivel, a hátrányok nélkül. A gáztól való áttérés lendületet kapott, amelyet számos kritikus tényező támogat: minden új háznak meg kell felelnie a minimális EPC C-szintnek, a gázfűtés telepítési költségei sokkal magasabbak, mint az elektromos rendszeré, és átlagosan nem tartanak ilyen hosszú ideig. Az elektromos fűtés technológiája egyre csak fejlődik, és az árak csökkenése révén a fogyasztók jobban tudatában vannak a fenntartható tiszta és hatékony fűtési rendszerek szükségességének.

Az elektromos fűtés hihetetlenül sokoldalú, mivel mind levegőben, mind vízben használható. Sőt, mivel az EU háztartásaiban a felhasznált energia nagyon magas, 64,7% -os szinten fűtésre használódik el, fontosabb, mint valaha, hogy rendszere energiahatékony legyen. Az elektromos fűtőberendezések legújabb fejlesztései között szerepel a hatékony és gyors alkatrészek, az új, innovatív hőelemek és a csodálatos, legkorszerűbb programozás. Az elektromos fűtési rendszereket könnyebb és olcsóbb telepíteni, mint a gázközponti fűtéshez, amely csöveket, szellőzőnyílásokat és vezetékeket igényel.