Az elektromos fűtést gyakran figyelmen kívül hagyják, mint elsődleges fűtési forrást, sokan úgy vélik, hogy drága a telepítése és költséges az üzemeltetése. Sokan nem teljesen értik, mi az elektromos fűtés, ezért elkerülik és a közismert lehetőségeket választják, például a gázt.

Az elektromos melegítésről

Az elektromos fűtés átalakítja az elektromos energiát hővé. Ez a piacon az egyik legtisztább és leghatékonyabb lehetőség a felhasználásra. Annak ellenére, hogy továbbra is fosszilis tüzelőanyagokat használunk, inkább az intelligensebb villamosenergia-termelési módszerek felé hajlunk, mint például a víz, a nap és a szél. A villamos energia ezután „megújuló energiává” válik a fosszilis tüzelőanyagok káros hatása nélkül. Ezért energiájának 100% -át közvetlenül ott használja, ahol és amikor arra szükség van. Az elektromos fűtés más néven helyiségfűtésnek is nevezhető, mivel régen felmelegítették az épületek és az ingatlanok belső tereit. Hasznos olyan helyeken, ahol nehéz a légkezelés, például a laboratóriumokban. Általában az elektromos helyiségfűtés könnyen telepíthető, nincs szükség csővezetékre, kéményekre vagy égéstermékekre, kevés karbantartást igényel egy gázrendszerhez képest, és gyakorlatilag csendes.

3 típusú sugárzó melegítő van: fali, mennyezeti és padlóra szerelt. A padlóra szerelt kissé eltérően működik, mint a többi. A sugárzó melegítők magas hőmérsékletet elérő fűtőelemeket használnak infravörös sugárzás kibocsátására. A legtöbb modellnél egy fémrács található a fűtőelem előtt, hogy megpróbálják megakadályozni az érintkezést. Infravörös melegítőket is megvásárolhat, azok is hatékonyak lehetnek, ideértve a falra vagy a mennyezetre szerelt fűtéseket is. A padlófűtés kivételével a sugárzó melegítők közvetlenül a helyiségben melegítik az embereket és a tárgyakat is. Fizikailag közel kell lennie a fűtéshez, hogy érezze a meleget. Gondoljon arra, hogy „látómező”, akkor lesz a legkényelmesebb, ha a fűtés közelében van és látja azt.