Ha biztosítást kötött a gázkazánjára és meghibásodik, akkor hívja fel a biztosítótársaságot, amint az leáll, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lehető leghamarabb megjavítják és újra használni tudja.

Mit tegyen ha nincs biztosítása?

Ha nem rendelkezik biztosítással a gázkészülékére, akkor hívja fel a helyi gázszerelő szakembert, hogy házhoz menjen és segítsen a problémák megoldásában. Ne próbáljon megjavítani semmit, ha nem tudja, mit csinál, mivel ez még ronthat a helyzeten, és anyagilag többe kerül majd, ha később egy szakember megjavítja. Ha a kazánja már sokszor elromlott, akkor azt tanácsoljuk, hogy fektessen be egy újba, mivel ez hosszú távon olcsóbb lehet, és megakadályozhatja, hogy a kazán olyan gyakran elromoljon. Soha nem tudhatod, mikor hibásodik meg a kazán, tehát a lehető legjobb lehetőség a felkészülés. Ezt megteheti úgy, hogy a házában elektromos fűtőberendezéseket tart, hogy használni tudja őket, ha megtörténik a baj, és ha várni kell a szerelőre. Ezenkívül tartson forró csokoládét, teát vagy kávét a szekrényben, hogy melegen tartsa magát a jövőben, ha a kazán meghibásodik.

A kazán meghibásodására való felkészülés döntő fontosságú. Nem kell sokat gondolkodni ezen, viszont minden eshetőségre fel kell készülni. A meleg ruhákat is tartsa közeli helyen, hogyha tönkre menni a fűtés és épp téli szezon van, akkor legyenek meleg ruhák, amiket felvehet. A kazán meghibásodására való felkészülés megmentheti attól, hogy teljesen új kazánt kelljen vásárolnia. Ha fizetett azért, hogy új kazánt szerezzen be és fel is szereltette azt regisztrált szakemberrel, akkor ez a jövőben pénzügyi segítséget nyújt, hiszen pénzt takaríthat meg azzal, hogy új berendezése van, nem problémázik olyan gyakran a régivel. Ha meghibásodik a kazánja, és nem biztos benne, mit kell tennie, ne aggódjon emiatt, maradjon nyugodt és kövesse ezeket az egyszerű tanácsot, hogy mindent kézben tartson.