Hazánkban, mint mindenhol máshol nagyban függünk a központi fűtési rendszerektől. Hideg időjárásunkkal és hideg éjszakáinkkal nélkülözhetetlenné válnak a kényelem és az életminőség szempontjából.

A hatékony melegítőrendszerekről

A fűtési számlák elkerülhetetlenek, de megéri, ha olyan fűtési rendszere van, amely a legtöbb meleget hozza a kifizetett pénzért. Az első komplikáció az, hogy az elektromos radiátorok 100% -ban hatékonyak, amikor az elektromos energiát hőként továbbítják. A gázkazánok csak 90% -ban hatékonyak. Tehát a leghatékonyabb fűtési rendszer az elektromos. Ugyanakkor a hálózati gáz biztosítja a legköltséghatékonyabb fűtést. De mi van, ha nincs hozzáférése a hálózati gázhálózathoz? Lehet, hogy azon emberek csoportjába tartozik, amely nem fér hozzá a vezetékes gázhoz. Szerencsére továbbra is használhat hagyományos gázfűtési rendszert, majd tüzelőanyag-forrásként LPG-t használhat.

A bután és a propán keverékét folyékony formára préselik, és tartályokban vagy palackokban tárolják. Ez lehetővé teszi nagy mennyiségű üzemanyag tárolását az utántöltések között. Ezután gondoskodnia kell arról, hogy egy LPG tartálya legyen, és szükség szerint töltse fel a tartályt. Az LPG használata biztonságos, hasonló fűtési jellemzőkkel rendelkezik, mint a hálózati gáz, és megbízható forrás mindaddig, amíg időben megkapja a szállításokat. A fűtőolaj egy másik választás, amelyet az LPG helyett figyelembe vesznek. Ennek az üzemanyagnak a költsége valamivel olcsóbb, de a telepítési eljárás speciálisabb és drágább. A hatékony működés érdekében a rendszer sokkal több karbantartást igényel. Mind a fűtőolaj, mind az LPG alacsonyabb költségeket mutat, mint a villamos energia. De ha a legolcsóbb fűtési rendszert keresi, fontolja meg az Economy 7-et. Ez a villamosenergia-tarifa alacsony éjszakai díjat, majd egy megemelt nappali díjat határoz meg. Elektromos tárolómelegítő rendszer használata esetén az ablakot nagyszerűen kihasználhatja az elektromos áram költségeinek megtakarítása érdekében.