A házaknak emberekre van szükségük. Gyorsan romlanak, amikor nem kapnak figyelmet. Szánjon időt arra, hogy megvédje befektetését. Az ősz nagyon jó alkalom arra, hogy gondolkodni kezdjen otthona karbantartásán, valamint felkészüljön a hidegebb időjárásra. Íme néhány dolog, amelyet megtehet, hogy felkészüljön a télre és segítsen otthona boldogságán.

Mit tegyünk ha jön a tél?

Tisztítsa meg az ereszcsatornákat és csatornákat a törmeléktől. A levelek és az iszap elzárhatják a csatornákat, szivárgást okozva a tetőn és a falakon. Ügyeljen arra, hogy a kazánját rendszeresen szervizelje. Ha nincs fűtés a téli időszakban, az nagyon kellemetlen lehet. A fűtést mindig időzítőn tartsa. Ha elmegy, hagyja állandó alacsony hőmérsékleten, mivel ez megakadályozza a csövek lefagyását, ha a hőmérséklet csökken. Készítse elő az ablakokat. A szélsőséges hőmérsékletek és a nedves időjárás miatt a kezeletlen fa kitágulhat és rothadhat, ezért az ablakpárkányok kezelése segít azt megakadályozni, hogy bejussanak otthonába.

Töltse ki az esetleges repedéseket, és ha szükséges, fesse át őket. Tartsa melegen a csöveket. Helyezzen szigetelést minden olyan csőre és víztartályra, mint a loftok, a garázsok és a használati helyiségek, hogy megakadályozzák a csövek fagyását és repedését hideg időben. Néha semmiféle tervezés és előkészítés nem akadályozhatja meg az időjárás okozta problémákat az ingatlanokban. Az épületbiztosítás nyugalmat kínál, ezért gondoskodjon arról, hogy kötvénye naprakész legyen, és fedezze fel azt, amire szüksége van. A legtöbb fűtési és légkondicionáló rendszer általában 12-15 évig tart. Látunk olyan rendszereket, amelyek nagyjából tönkremennek már 10 évesen, és látjuk azokat a rendszereket is, amelyek 20 évesen még mindig erősek. Ennek sok köze van a fenntartásukhoz. Mielőtt az időjárás hidegre fordulna, szánjon legalább időt a szűrők cseréjére. Javasoljuk, hogy a rendszert ellenőriztesse egy komoly szakemberrel.