A kandallók sok energiát fogyasztanak? A modern kandallók zárt kivitelűek, amelyek sokkal energiatakarékosabbá teszik őket. Vegyünk például fatüzelésű kandallókat. A tradicionális stílusok pazarlóan alacsony energiahatékonysági mutatókat, mindössze 15% -ot tettek ki, és a hő legnagyobb része a kéményen át távozott.

Milyen kandallót válasszunk?

A modern, fatüzelésű kandallók manapság azonban gyakran akár 75% -kal is hatékonyabbak. A modern gázkandallók ugyanolyan hatékonyak. Noha ezek még nem állnak a nagy hatékonyságú gázkemencék szintjén, a modern, közvetlen szellőztetés nélküli és szellőző nélküli modellek 80% -kal vagy annál hatékonyabbak lehetnek. Az elektromos kandallók a leghatékonyabbak. Az összes termelt hő a házba kerül a kéményen vagy a légtelenítésen keresztül veszteség nélkül. Minden típusú kandalló hozzájárulhat az energiafogyasztás csökkentéséhez otthonában. Ha a kandallót kiegészítő zónás fűtésre használja, akkor alacsonyan tarthatja a termosztátot és megtakaríthatja a közüzemi számlákat. A kandalló értékesebbé teszi-e az otthonunkat?

Ez egy olyan szempont, amelyet érdemes megfontolni, ha később házat szeretne eladni (vagy bérelni). A jó hír az, hogy a kandalló több értéket adhat otthonának. A 2012-es felmérés szerint a kandalló az egyik 3 legfontosabb szolgáltatás, amelyeket a leendő vásárlók egy házban keresnek. Tehát nem csak a kandalló növeli a viszonteladási értéket, hanem több vevőt is vonz az ajtaja felé. Az otthon által hozzáadott tényleges érték a kandalló típusától és a helyétől függ. A fa vagy gáz kandalló valószínűleg nagyobb hozzáadott értéket képvisel, ha otthona hideg éghajlatú régióban található. A vásárlók átlagosan hajlandóak 1220 dollárral többet fizetni egy kandallós házért. Meghatározott helyeken ez a szám 12.000 dollárra ugrik. Vegye figyelembe, hogy az elektromos kandallók otthonuknak a legkevesebb értéket adják, és néha nem adnak hozzá semmit.