Amint a hőmérséklet csökkenni kezd, néhány egyszerű tennivalóval csökkentheti a fűtési számlákat. A régi ablakok cseréjén és a szigetelés növelésén kívül itt van néhány váratlan módszer, amellyel melegen tarthatja házát ezen a télen.

Otthonunk melegen tartása

A szőnyegek nemcsak a szoba kialakításán javítanak, de jó munkát végeznek abban is, hogy a lába meleg legyen, ha járólap vagy keményfa padlója van. Egyes csatornák csappantyúkat tartalmaznak a légáram beállításához. Keresse meg a csatornák fogantyúit és jelöléseit. A maximális légáramlás érdekében állítsa a csappantyú fogantyúját párhuzamosan a csatorna vonalával. Ha külső falra van rögzítve a radiátor, használjon alumínium fóliát a radiátor mögött. A fólia fényvisszaverő jellege megakadályozza a hő eltűnését a falon keresztül, és visszatükrözi azt a szobába. Otthonának meleg levegőjének akár 20% -át is elveszítheti egy laza kandallócsappantyú szivárgása révén. A kandalló dugója segíthet a füstelvezetés lezárásában, hogy a meleg levegő bent maradjon. A kandalló dugói különböző méretűek, ezért vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy milyen méretűre van szüksége.

Unja már, hogy éjszaka hideg ágyba kerül? Töltsön meg egy forró vizes palackot és tegye az ágya aljába, a takaró alá. Napsütéses napokon nyissa ki a függönyt, és engedjen be egy kis napfényt. A sugarak segítenek a legmelegebb napokon is felmelegedni. Ha kényszerlevegős hővel rendelkezik, kihasználhatja a légcsatorna-ventilátorok több típusát, amelyeket úgy terveztek, hogy növeljék a meleg (vagy hűvös) levegő áramlását a csatornáin keresztül egy problémás helyiségbe. Az in-line csatornaerősítő ventilátorok a standard méretű fémcsatornákba illeszkednek. A fúvót a csatorna kimeneti vége közelébe kell szerelni, majd egy nyomáskapcsolót (egyes modellek beépítettek), amely érzékeli a kazán levegőnyomását és bekapcsolja az utóventilátort, amikor a kazán ventilátor bekapcsol. Néhány in-line csatornaerősítő egyszerűen van csatlakoztatva egy elérhető aljzathoz, míg más modellek vezetékesek.