Az új, innovatív technológia folyamatos fejlődése lehetővé teszi, hogy otthonunk kicsit környezetbarátabbá váljék és csökkentsük a számlákat is. Tele vagyunk fantasztikus ötletekkel, hogy segíthessük mindenkinek az energiafogyasztás csökkentésében.

Lépések az energiafogyasztás csökkentése érdekében

Húzza ki a készülékeket, ha nem használja őket. Hihetetlen, de viszonylag sokat fogyasztanak ezek a készülékek úgy is, ha készenléti üzemmódba vannak. Áramtalanítsuk őket, ha nem használjuk, különösen a televíziókat, a számítógépeket és a játékkonzolokat. Átlagosan minden házban körülbelül 40 különféle elektromos berendezés található, így el tudja képzelni, mennyi energia pazarlódik el egyszerre. Amellett, hogy pénzt takaríthat meg, fontos az inaktív készülékek kihúzása a hálózatból amiatt, hogy garantálja az összes családtag biztonságát is. Ha bármilyen elektromos berendezést állandó felügyelet nélkül hagy úgy, hogy közben az be van kapcsolva, az hatalmas tűzveszélyt is jelent. A probléma olyan egyszerű is lehet, mint egy túlmelegedett kábel vagy akár az áramkör meghibásodása és az Ön készüléke már lángol is.

Az éves gázkazán ellenőrzés elengedhetetlen ahhoz, hogy felismerje nemcsak azt, hogy a kazán továbbra is teljesen jól működik-e, hanem azt is feltárja, hogy az összes alkatrész hatékonyan használja-e az energiát. Ez komoly megtakarításokat is eredményezhet a gázszámlában. Az éves kazánellenőrzés kötelező; mindazonáltal mindig erősen ajánlott is annak biztosítása, hogy a jövőben ne merüljön fel semmiféle probléma. A gázkazán karbantartását csak hivatalos, tapasztalt szakember végezheti. Azok, akik minősítés nélkül nyújtják ezt a szolgáltatást, nemcsak megbízhatatlanok, hanem az ingatlanban élők biztonságát is kockáztatják. Az éves szervizelés során a kazánt külsejét eltávolítják, hogy minden belső alkatrész alaposan megvizsgálható legyen. Ezután minden szempontot ellenőrizni kell, hogy nincs-e sérülés vagy kopás, a csővezeték állapotának figyelembevételével is.