Tudta, hogy a háztartások energiaszámláinak átlagosan 60% -a fűtésre megy? Így még inkább elengedhetetlen a megfelelő kazán és fűtési rendszer beszerzése. A kazán cseréjének gondolata fájdalmas lehet, az óriási számlától való félelem miatt. A valóságban viszont az új kazán beszerzése a fűtési rendszer frissítésének és az energiaszámlák csökkentésének a legjobb módja.

Megéri az új melegítő berendezés?

Bár a régi kazán cseréjének elhalasztása csábító lehet, a nem hatékony kazán üzemeltetésének költségei gyorsan összeadódhatnak. Ez az egyszeri összeg félelmetesnek tűnik, de idővel biztosan kiegyenlíti és pénzt takarít meg Önnek. Ráadásul nem lesz gond azzal, hogy néhány hónaponként hívni kell a mérnököket. Minden modern kazán kondenzációs kazán: nagyméretű hőcserélőkkel, amelyek visszanyerik az energiát a füstgáz fölé távozó forró gázokból. A különböző háztartásoknak különböző igényei vannak, így, ha a fűtési rendszerét hat fős család számára tervezték, de önök csak hárman vannak, akkor a rendszer cseréje csökkentheti az energiaszámlákat. A komoly rendszeres kazánok például nagyszerűek azoknak a nagy családoknak, akiknek sok meleg vízre van szükségük.

Míg a kisebb háztartások, akiknek kevesebb meleg vízre van szükségük, pénzt takaríthatnak meg egy kombinált kazánnal. Ezeknek nincs melegvíz-tárolójuk, ezért kevesebb energiát veszítenek. Ezenkívül mostantól az ingatlan méretéhez igazíthatja a rendszert. Manapság nem minden kazánnak van szüksége hengerre, ezért a kazáncserén áteső kis házak nagy összeget takaríthatnak meg, ha kombinált kazánt választanak és megszabadulnak a borsos hengerektől. Ha új kazánt fontolgat, érdemes meggondolnia, hogyan csökkentheti a környezetre gyakorolt ​​hatását is. Például nagyszerű lehet a napelemek beszerelése az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Csak ne feledje, hogy a napelemek nem kompatibilisek a kombinált kazánokkal.