A flexibilis gázcsövet olyan üzletekben értékesítik, amelyek gáz- és gázkészülékeket értékesítenek. Ide tartoznak a barkácsboltok, a vasáru üzletek és a fűtésfelszereléseket árusító üzletek.

A flexibilis cső cseréje!

A flexibilis gázcsőnek legfeljebb 1,5 méter hosszúnak kell lennie. Kérdezze meg az üzletben, és ellenőrizze a címkét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a flexibilis gázcső alkalmas-e a propánra. A flexibilis gázcső külön kapható, vagy olyan készlet részeként, amely tömlőbilincseket tartalmaz a flexibilis gázcső rögzítésére. Vásárolhat olyan gázcsöveket is, amelyeknek egyik végén szabályozó van csatlakoztatva. Ha ilyen típust vásárol, akkor csak annyit kell tennie, hogy rögzíti a gázkészülék laza végét. Ha csak a flexibilis gázcsövet vásárolja meg, akkor azt magának kell rögzítenie a szabályozónál. Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy a gáz ki van-e kapcsolva. A flexibilis gázcső tömlőbilincsekkel, keskeny fémszalagokkal van rögzítve, amelyek szorosan vannak csavarozva, vagy egymáshoz vannak szorítva a flexibilis gázcső végei körül.

A régi flexibilis gázcső eltávolításához először meg kell lazítani vagy lecsavarni ezeket. Ezután óvatosan csavarja le a flexibilis gázcsövet a szabályozó és a gázkészülék rögzítési pontjairól. Kenjen egy kis folyékony szappant a rögzítési pontokra. Ez megkönnyíti az új flexibilis gázcső felhelyezését. Tolja és csavarja az új flexibilis gázcsövet a helyére a rögzítési pontok felett. Húzza meg a tömlőbilincseket, hogy a flexibilis gázcső szilárdan illeszkedjen a rögzítési pontok köré. Legyen óvatos, amikor meghúzza – ha túl nagy feszültséget használ a flexibilis gázcsöven, akkor megrepedhet. A gáz bekapcsolása előtt végezzen szivárgástesztet, hogy teljesen megbizonyosodjon a csatlakozások szorosságáról. Sűrített szappanos vizet önthet a flexibilis gázcső mindkét végére. Ezután kapcsolja be a gázt. Ha bármelyik csatlakozási ponton buborékol, akkor szivárgása van. Ez azt jelenti, hogy még egy kicsit meg kell húzni a bilincseket, majd, ha ez megvan, akkor készen is van a munka anélkül. Ne feledje, hogy a gázszerelés nem játék, mindig hívjon szakembert!