Általában az ember nem jókedvében vág bele a hőszigetelésbe, hanem elege lesz télen a hideg falakból, sokallja a fűtésszámlát és a penészes sarkokat. Ha megvan az elhatározás, akkor szokott felmerülni a kérdés, hogy hol és hogyan érdemes belefogni a hőszigetelésbe.

Nagyon jó, ha az ember utánanéz a szükséges tudnivalóknak, azonban bizonyos ponton muszáj szakembert is bevonni a folyamatba. A szakember segítséget tud nyújtani abban, hogy melyik a megfelelő hőszigetelési forma otthona számára. Ez azért is lényeges, mert a hatalmas kínálat könnyen elbizonytalanítja az embert, így azt javasoljuk konzultáljon egy szakemberrel. Az is elképzelhető, hogy nem csak a szigeteléssel vannak problémák, hanem a nyílászárók cseréjére és homlokzatszigetelésre is szükség lehet. Talán mondanunk sem kell, hogy ha hosszútávra tervezünk, akkor mindenképp jó minőségű anyagokkal kivitelezett komplex megoldásokra lesz szükség. Fontos tisztában lenni vele, hogy mire van szüksége, ugyanis más és más anyagok szükségesek a különféle igényekhez, területekhez.

A legtöbb épület gyenge pontja a tető vagy a homlokzat. Azonban így is érdemes szakember segítségét kérni, mivel ezáltal meghatározhat, hogy milyen anyagokra lesz szükség, ha nagyon hideg a padló vagy penészedik a sarok. Az is elképzelhető, hogy többféle, különböző tulajdonságokkal rendelkező hőszigetelőanyagra lesz szükség. Ha a költségek jelentik a problémát, akkor érdemes a homlokzat hőszigetelését előre venni. Egyre szélesebb körökhöz jut el a hír, hogy a 2020-as uniós szabályszigorítás kimondja, hogy a homlokzati hőszigetelésnél 10 cm helyett, a duplája, 20-es hőszigetelő anyag szükségeltetik. Ez szerencsére nem azt jelenti, hogy a költségek is megduplázódnak. Ha pontos információkhoz szeretne jutni, akkor a legegyszerűbb, ha szakértő segítségét kéri ki.