A halogén melegítő halogén elemeket használ hőszolgáltatáshoz. Ezek a melegítők hordozhatók, és oszcilláló valamint álló helyzetben kaphatók. A fűtőelem a felmelegített levegőt gyors, költséghatékony módon elosztja bármilyen környezet melegítésére.

Halogén melegítők

A halogén melegítők hőálló testtel rendelkeznek, amely hűvös tapintású. A melegítő elülső rácsa azonban nagyon könnyen felforrósodhat. Ne hagyja felügyelet nélkül, vagy kisgyermekek és háziállatok szeme előtt, ha a fűtés be van kapcsolva. Ügyeljen arra is, hogy ne tegye a fűtőberendezést túl közel függönyökhöz vagy kárpitozott bútorokhoz. Falra szerelhető halogén melegítők szintén kaphatók. Lehet, hogy ezekből egynél többet is be kell szerelnie, mivel a falra szerelt modellek mérete és kapacitása kisebb, hogy csökkentsék ezeknek a súlyát. A halogén melegítők oszcillálnak és nagyon gyorsan felmelegítik a kis tereket. Ha íróasztalnál ül vagy más ülő munkát végez, akkor nagyon gyorsan kényelmesen, melegben érezheti magát anélkül, hogy túl közel lenne a fűtőtest Önhöz. Ez megakadályozza a ruházat vagy a bőr túlmelegedését.

A halogén melegítők biztonságosabbak, mint a hagyományos helyiségfűtő készülékek. Halogénfűtőtest vásárlásakor ügyeljen arra, hogy tartalmazzon automatikus kikapcsoló készüléket, arra az esetre, ha véletlenül leesik valahonnan. A halogén melegítők kevesebb áramot fogyasztanak, mint más típusú melegítők. Három fűtőrúdja van, amelyek igény szerint az egyes kapcsolókon keresztül működnek. Mindegyik sáv 400 watt teljesítményt nyújt, és ennek elegendőnek kell lennie egy ülő ember felmelegítéséhez. Ha a szoba fagyos, használhatja egy ideig a három sávot, majd lassan csökkentheti a teljesítményt. A halogén melegítők időszakos tisztítást igényelnek, ha a leghatékonyabb teljesítményt akarja biztosítani. Ez csökkenti a hibás működés kockázatát, és biztosítja, hogy a fűtőkészülék mindig a legjobban működjön hosszú ideig.