A konyhai és a fürdőszoba mosogatóinak csatornái végül eltömődhetnek. Még a helyén lévő szűrő mellett is lehet sok véletlenszerű élelmiszerdarab és egyéb törmelék, amelyek áthatolnak és elszállnak. A kémiai csatornatisztítókat erőteljes toxinok töltik meg, amelyek ártalmasak a környezetre, belélegezni és a vízelvezető csövek számára is rosszak.

A ház csatornáinak gondozásának legjobb módja az, hogy körültekintően elősegítse az eltömődéseket, és szakértő vízvezeték-szolgáltatót hívjon fel, hogy szükség esetén gondozza őket. Itt található néhány tipp az eltömődések megelőzésére, valamint a konyhában, a fürdőszobában és az alagsorban található mosogatók, valamint a zuhanyzó és a kád lefolyóinak gondozására.

Szigetelje le a csöveit a fagy elkerülése érdekében

Amikor a csövek fagynak, az első dolog, amit észrevesz, alacsony vagy nincs áramlás. Ha túl sokáig fagynak, vagy ha túl sok víz fagy le, akkor robbant vagy meggyengült csövek találhatók meg. A szigetelés lelassítja a hő áramlását a csőben lévő vízből a körülötte lévő hideg levegőbe. Ne feledje, hogy nem állítja le teljesen, és attól függően, hogy meddig marad a víz a csőben, hőveszteséget szenved. A legtöbb esetben a szigetelt csövek a víz hőmérsékletét fagyás felett tartják. Minél hidegebb a téli hőmérséklet, ahol él, annál több szigetelésre van szükség.

Az új szabványok arra kényszerítették a gyártókat, hogy olyan technológiákat fogadjanak el, amelyek valószínűleg jelentősen megemelik a vízmelegítők és azok felszerelésének árát. A 200 literes vagy annál nagyobb vízmelegítők ára akár kettős vagy hármas lehet. Egyes esetekben a gyártók az új előírások teljesítésének egyetlen módja az, ha a hőszivattyú-technológiát beépítik vízmelegítőikbe, és ez magában foglalja a hatalmas átalakítást és az átjátszást.

Az új szabványok nem kötelezik a háztulajdonosokat a jelenlegi vízmelegítő cseréjéről, de az idő múlásával csak az új hatékonysági előírásoknak megfelelő egységeket vásárolhat. A többletköltségek egy részét végül megtakarítják az energiamegtakarítások, ám a legtöbb esetben a megtakarítás kevesebb, mint egy tucat dollár évente, a megtérülési idő legalább 10 év.

Az ipari statisztikák azt mutatják, hogy az átlagos tárolótartály vízmelegítő 10-15 évig tart. Ha a tied az élettartam külső szélén van, még akkor is, ha jó állapotban van, akkor ideje megfontolni annak cseréjét. Amellett, hogy több pénzt fizet az elkövetkező években, akkor kénytelen lesz kipróbálni az új technológiákat, amelyek bekerültek a piacra, és lehet, hogy vannak néhány kidolgozandó hiba. Az új szabványoknak megfelelő vízmelegítők is nagyobbak lesznek, és előfordulhat, hogy nem férnek hozzá a vízmelegítő által elfoglalt helyhez, ami további fejfájást okoz.

Az új rendeletek lehetővé teszik a vízmelegítők eladóinak, hogy kimerítsék a 2015 előtti modellek készletét, mielőtt új nagyhatékonysági egységeket átvennének. Ez azt jelenti, hogy a háztulajdonosok továbbra is hozzáférhetnek bizonyos idősebb egységekhez, miután a rendelet hatályba lép. Az idő múlásával ezeket a régebbi modelleket egyre nehezebb megtalálni, és áraik valószínűleg ennek megfelelően növekednek.

Ez jó alkalom lehet egy tartály nélküli vízmelegítő megfontolására is. A tartály nélküli vízmelegítők nem tárolnak meleg vizet, hanem melegítik azt igény szerint. Legfeljebb 96% -os hatékonysággal büszkélkedhetnek, és nagyrészt már megfelelnek az új szövetségi előírásoknak. Számos modell is jogosult energiahatékonysági engedményekre, hogy csökkentse telepítési költségeiket.