Bármelyik megoldást is vesszük alapul nagyon nehéz elhatárolódni, ugyanis minkét oldalnak vannak eltántoríthatatlan hívei.

Pro és kontra

Legyen szó zuhanyzóról, vagy fürdőkádról, amennyiben egy régi lakást vásárolunk, a legtöbb esetben az új tulaj, akkor is darabokra szedi a meglévőt, ha nem rég volt felújítva, mivel az mindenkinek a saját intimitását tükrözi és ezek azok a dolgok, melyekben nem szeretünk másokkal osztozni. Érvek ide vagy oda, az biztos, hogy a legjobb megoldásnak az bizonyul, ha mindkettő opció elfér egy fürdőben. Vagyis egy kád és mellé egy tusoló, így mindenki a kedve szerint tisztálkodhat. Viszont, ha ténylegesen érveket kell keresnünk, akkor érdemes elmondani, hogy a zuhanyzást azért részesítik többen előnyben, mivel higiénikusabbnak tartják. Azok számára, akik a zuhanyzást részesítik előnyben az ő szemszögünkből egy kád sosem mosható ki kellően, különösen akkor, ha nem csak családon belül használják. Továbbá a másik nyomos érv talán a víztakarékosság lehet, amely attól függ milyen szempontból nézzük, hiszen tusolni is lehet órákig.

Zuhanyzó vagy fürdőkád?

Zuhanyzó vagy fürdőkád?

Amennyiben idősebb felhasználókról van szó, vagy olyanokról, akik a mozgásukban korlátozottak, akkor az Ö részükre mindenképp a zuhanyzás jelenti a megfelelő megoldást. Továbbá ne feledkezzünk meg a különböző lux érzetett keltő masszázs funkciókról sem, melyek még jobbá tehetik a zuhanyzást. A kád egyik legnagyobb ellenérve, hogy a kádban lehet zuhanyozni, de a zuhanyzóban nem lehet fürödni. Vagyis abban a formában biztosan nem, amikor belefekszünk egy teli kád meleg vízbe és relaxálunk. Főként kisgyermekes családok számára jelent előnyt a kád használta. Amely még meghatározó ok szokott lenni, az pedig a helyigény, amely talán a legreálisabb indoknak számít.