Szeretjük az őszt. A levelek színe megváltozik, az időjárás hűvös lesz, az ünnepek pedig összehozzák a családokat. De az ősz azt is jelenti, hogy a tél éppen itt van a sarkon – és a növekvő költségek biztosan drága telet hoznak, hacsak nem tesz valamit a fűtési számlák csökkentése érdekében. Használjon alacsonyabb termosztát beállítást.

A számlák hatékony csökkentése

Legfeljebb 3 százalékot takaríthat meg a fűtési számlákon egy 24 órás időszakon belül ha fokonként csökkenti a fűtést (vagy kb. 1 százalékot 8 óránként). A téli hónapokban termosztátunkat nappal 25-re, éjjel 21-re állítjuk. Alvás közben a termosztát 21 fokra történő csökkentése körülbelül 13% -ot takarít meg a fűtési számlánkon. A nap többi részében meleg ruházatot viselünk, például pulóvert, hosszú nadrágot és vastag zoknit vagy papucsot, hogy melegen tartsuk magunkat, ezzel is spórolhatunk. Programozható termosztát segítségével könnyebbé tesszük a hőmérséklet szabályozását és pénzt takaríthatunk meg. Zárja le a kéményét, ha nem használja. Ha a kémény égéstermékét nyitva hagyja, ha nem használja, ugyanaz lesz az eredmény, mint az ablakot több centinyit nyitva hagyva. Nagy mennyiségű meleg levegőt enged ki a házból, és nagy mennyiségű hideg levegőt enged be. Biztosítania kell azt is, hogy a szárító szellőzője is megfelelően záródjon.

Használja a ventillátorokat a levegő keringtetéséhez. Állítsa alacsonyra a ventillátort, hogy a levegő a mennyezet felé felfelé keringjen. Ez lefelé kényszeríti a felmelegedő hőt és a mennyezetbe csapdába eső melegebb levegőt, így a házban melegebbnek érzi magát. Tartsa tisztán a szellőzőket és a radiátorokat. Ügyeljen arra, hogy a szellőzőnyílásokat ne takarja el szőnyegek vagy bútorok által, és a radiátor előtt ne legyen nagy tárgy. Ez lehetővé teszi a levegő szabad áramlását, és teljes mértékben kihasználhatja a meleg levegő előnyeit, és kevésbé terhelheti a kemencét. Ez biztonságosabb is lehet! Tisztítsa meg a szellőzőnyílásokat, radiátorokat stb.