Az elmúlt években mindjobban az új házak készítői, illetve a lakásfelújítók arra törekedtek, hogy minél inkább a korszerű megoldásokat helyezzék előtérbe, melyek már nem csak energiatakarékosak, de költséghatékonyak is egyben.

Mi alapján válasszunk fűtésrendszert?

A mai paletta igen szélesnek mondható, többek között azért is mert nagyon sok felé megoldás közül válogathatunk. A mai gázüzemű, fűtő és melegvíz adagoló készülékek számtalan megoldással vannak ellátva, mint pl. elektronikus gyújtás, automatikus működésű vízhiánykapcsoló, önellenőrzés, fröccsenő víz elleni védelem, stb. Ma már olyan rendszerek közül is válogathatunk, attól függően, hogy milyen igényekkel rendelkezünk, hogy csak fűtésre szolgáljanak vagy fűtés mellett a melegvíz-ellátást is biztosítják. Nagyon jó választásnak bizonyulnak a falra szerelhető cirkók, melyek átfolyó rendszerrel rendelkeznek. Nagyon sok méretben kaphatóak, amelyek kombinált kialakítással is elérhetőek. Tulajdonképpen egy készülékben minden megtalálható, amelyre egy adott helyiségnek szüksége lehet a hőellátást illetően. Ugyanis a ma kapható cirkók már teljes mértékben az uniós szabványoknak megfelelően készülnek.

Fűtési rendszer kiválasztása

Fűtési rendszer kiválasztása

A cirkó sokak tudatában csak úgy él, hogy a gázüzemű fali szivattyús fűtőkészülék, viszont mára már ettől sokkal többről van szó, hiszen központi fűtésre is alkalmasak. Ezek a berendezések a fűtővíz keringetésével működnek. A legtöbb készülék nagyon kis kilowattosnak mondható, viszont annál nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, Ugyanis jó példa erre, hogy a18 kilowattos cirkó 50-140 négyzetméteres ellátására alkalmas, még egy 36 kilowattos rendszer már egy egészen nagy ház teljeskörű fűtését és melegvizes rendszerét is képes ellátni.