Mindannyian szeretjük, ha otthonunkban kényelmesen érezzük magukat, de a fűtés költséges vállalkozás is lehet. Tudta azt, hogy a túl sok kényeztetés nemcsak a fűtési számlájára lehet kihatással?

A helyiségek túlmelegedésének buktatóit

Egyértelmű, hogy ha más módon is melegen tudja tartani magát az enyhébb tavaszi vagy őszi napokon, akkor felesleges pénzkidobás is lehet a túlzott fűtés. Egy takaró a kanapén, vagy esetleg egy plusz felső sokat emelhet a hőérzetünkön, úgy hogy közben spórolunk is. Érdemes ezt a néhány apró változtatást elvégezni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a fűtési számlákból. A termosztát mindössze 1 fokkal történő megemelése hatalmas összegekre emelkedhet a fűtési szezon végére. Fektessen be néhány jó minőségű szigetelésbe, ha lehetséges és egy intelligens fűtési rendszerbe is. Például, ha tudja előre, hogy az estéket a nappali helyiségben fogja tölteni és csak késő este fekszik le, akkor a háló fűtését vissza-veheti napközben.

A túlzottan meleg otthon bizony az egészségére is hatással lehet. Ha aggódik az otthoni meleg megtartása és a fűtési számlák spórolás érdekében, akkor valószínűleg az ablakokat is zárva tarthatja. Nagyon sok ember nem veszi észre, hogy a nem megfelelő szellőzés befolyásolhatja az egészségét, de az otthonát is. A száraz levegő kellemetlen és fejfájást, torokfájást is okozhat. Ehhez még hozzátartozik, hogy a meleg levegő, amelyet otthonunkban belélegzünk, gyakran sokkal rosszabb, mint a szabad levegő. Egy másik, a rossz szellőzés és a túlzott meleg miatt gyakran felmerülő probléma a nedvesség. Az olyan napi tevékenységek, mint a főzés és a zuhanyzás hozzájárulnak a ház nedves körülményeihez. A legtöbb ember egyetért abban, hogy a 18–21 fok tökéletesen kényelmes hőmérsékletet biztosít otthonának. Tehát állítsa be a termosztátot, és vigyázzon az otthonára, de legfőképpen az egészségére!