Biztosan hallott már az okosautókról és valószínűleg megszokta már az okostelefonok használatát is. Arról is biztosan sokat hallott már, hogy az életét hogyan könnyítheti meg egy okostermosztát, amelyek a fűtési rendszerek alapvető elemei lettek az utóbbi időben.

Az okos termosztát

Ha egy olyan okos eszközt használ amely ellenőrzi és irányítja az otthoni fűtést, pénzt takarít meg a számlákon és teljesen forradalmasíthatja azt, ahogyan melegen tartja otthonát, ugyanakkor nem is olyan futurisztikus (vagy ijesztő), mint gondolná. Az okos termosztát például egy igen hasznos eszköz. Míg a hagyományos, régi típusú termosztát olyan alapvető funkciókat kínál, mint a fűtés be- és kikapcsolása, az időzítő beállításai és néhány alapvető hőmérsékletszabályozást, addig az okos termosztát lehetővé teszi otthonának fűtési ütemtervének minden percének az irányítását táblagépen vagy okostelefonon keresztül. Tehát nem is kell búcsút mondania a kanapé kényelmének ahhoz, hogy teljes ellenőrzés alatt tarthassa a szoba melegét.

Míg egy hagyományos termosztát lehetővé teszi az otthoni hőmérséklet változtatását egy falra szerelt kezelőpanel segítségével, az okos termosztát kicsit másképpen működik és hatékonyabb is; három alapvető alkotóeleme van, hogy felhasználóbarátabb és elérhetőbb módon vezesse házának fűtési tervét. Emellett a többszobás termosztátvezérlők is briliánsak, ha ön is kényelmesebb típus. Nagyon jó megoldás azok számára akiknek nagy otthonuk van, rengeteg szobával és azok számára is, akiknek eltökélt szándéka a fűtési számlák csökkentése. Egyes okos termosztát gyártók azt állítják, hogy termékeik megtanulják az Ön rutinját és azt a hőmérsékletet, amelyben Ön kényelmesen érzi magát, majd beállítják a programokat ezeknek a beállításoknak megfelelően. Ez sok időt és problémát takarít meg azáltal, hogy nincs szüksége a programok beállítására, bár korlátozza az eszköz irányítását és végül a fűtés feletti ellenőrzés szintjét.