Mindenkinek más és más igényei vannak, ha a fűtésről van szó. Ha ön kisebb lakásban él, és kisebb lakás alatt 1-2 hálószobás házat értünk, amelyben kevesebb, mint 4 fő lakik és csak 1 fürdőszobája van, akkor a kombi kazán nagyszerű választás lehet otthona számára.

Milyen lehetőségek közül választhatunk?

A kombinált kazánok vagy a „kombi” kazánok kiválóan szolgáltatnak meleg vizet igény szerint. Ezek egyáltalán nem igényelnek külön víztartályt, amely kulcsfontosságú lehet egy kisebb ház esetén, mivel helyet szabadítanak fel, amit másra is fel lehet használni. Nagyon jók akkor is, ha állandó forró vízre lenne szüksége egyetlen csapból. Ugyanakkor nem képesek folyamatosan forró vizet szállítani egynél több csaphoz, azaz nem kiváló lehetőség nagyobb házak vagy nagyobb családok számára. Ha egynél több fürdőszobája van, vagy ha egyszerre több helyről kell forró vizet szolgáltatnia, akkor jobb választás lehet a zárt rendszerű kazán.

A zárt rendszerű kazánok olyan vízhengert használnak, amely általában a levegőztetőszekrényben található. Más lehetőségektől eltérően, működésükhöz nincs szükségük víztartályra. Kiváló megoldás nagyobb házakhoz, mivel a melegvíz szolgáltatását egyszerre több helyen biztosíthatja, ami azt jelenti, hogy zuhanyozhat, míg a gyerekek a másik fürdőszobát használják mosdásra. Ezen kazánok esetében a legnagyobb probléma az, hogy nem képesek azonnal meglegvízet biztosítani, mint a kombinált kazán. A hagyományos kazánok (más néven nyitott szellőztetőjű kazánok) hengert és tartályt is használnak. Ez azt jelenti, hogy egyidejűleg több helyre is szolgáltathatnak meleg vizet otthonában. Ezek a kazánok több helyet foglalnak otthonában, mivel helyet kell találnia egy tartály számára is, így ez lehet az egyik hátrányuk, ugyanakkor mint már említettük az előnyük az, hogy egyszerre több csapból is folyhat a melegvíz.