Tényleg szüksége van gázkazán karbantartás? Az egységek többé-kevésbé, nem vigyáznak saját magukra? És ha a kazánom új, miért van szükségem karbantartásra? Nem tudom akár saját magam karbantartani?

Fontos a rendszeres melegítőrendszer-karbantartás

A gázszivárgás ritka, viszont az ezzel járó kockázatok miatt azok, akik kazánokat és az őket tápláló vezetékeket építenek és karbantartanak, nagyon körültekintően dolgoznak annak biztosításáért, hogy ne történjen szivárgás. De a gázszivárgás potenciálisan súlyos következményei miatt nem akarhat kockáztatni. Az otthonába szivárgó gáz szénmonoxid-mérgezést okozhat az otthonában lévőknél és/vagy robbanást is okozhat. Mindkettő szinte mindig halálos kimenetelű lenne. A gázkazán szolgáltatás segít megelőzni a gázszivárgással vagy más kazánnal kapcsolatos problémákat. A szervizelés által törődik a bolygó védelmével és pénzt takarít meg közben. Emiatt fontos, hogy a kazánja mindig optimálisan működjön és csak annyi energiát használjon fel, amely az otthoni fűtéshez szükséges.

Az átlagos háztartásban az energiaszámla 50%-a kazán üzemeltetésének költsége a beltéri klíma fenntartása érdekében. A nem hatékony kazán ezért sok pénzbe kerülhet. Ne fizessen többet az energiáért, mint kellene. Ehelyett vegyen igénybe rendszeresen gázkazán szolgáltatásokat. A kazán cseréje több mint százezer forintba kerül a kazánért, és még további ezrekbe kerül a telepítés. A legtöbb magyar háztulajdonos számára ez a legdrágább készülék az otthonban. Amikor ilyen jellegű befektetést hajt végre otthonában, akkor sok évig kell vigyáznia rá ahhoz, hogy megérje a költségeit. Ráadásul nem akar meleg nélkül maradni, amikor szüksége van rá. A jól karbantartott kazánnak legalább 15 évig kell kitartania. De a karbantartás hiánya ezt 1/3-dal vagy annál nagyobb mértékben csökkentheti. A rendszeres gázkazánszolgáltatás csökkenti a karbantartási és javítási költségeket is.