Bizonyára Ön is találkozott már azzal a kijelentéssel, hogy az elektromos fűtés sokkal drágábbnak bizonyul, mint a gázfűtés. Most mi utána járunk ennek, hogy ez valójában helytálló-e?

Napjainkban, hogy kiválasszuk a legjobb és leghatékonyabb fűtési megoldást az közel sem egyszerű, ugyanis számtalan lehetőség közül válogathatunk. Viszont egy biztos, hogy a megfelelő feltételek biztosítása mellett az elektromos fűtés bizonyul az egyik leggazdaságosabb megoldásnak. Ezt a fűtésfajtát Európa szerte alkalmazzák, az elmúlt években pedig hatalmas fejlődésen estek át. Nagyon sokat dolgoztak a gyártók, hogy még jobban és még hatékonyabban tudjanak működni. Amennyiben az elektromos radiátor költségeit szeretnénk taglalni, akkor azt kell, hogy mondjuk, hogy nem sokkal nagyobb, mint egy központi gázfűtés esetén. A teljes elektromos fűtés rendszer kiépítése pedig akár negyed része is lehet, mint más fűtés esetén. Ezekről a fűtési megoldásokról elmondhatjuk, hogy nagyon tartósak, nem izzanak, így gyerekek közelében is alkalmazhatóak. A korszerű elektromos fűtés élettartamára talán azt is mondhatjuk, hogy korlátlan.

Az elektromos fűtőpanelek hatékonysága

Az elektromos fűtőpanelek hatékonysága

Miért válasszunk elektromos fűtőpanelt?

A hagyományoshoz képest sokkal alacsonyabb hőmérsékleten működik, ennek pedig azt köszönhetjük, hogy nem égeti a port és nincs kellemetlen szaghatás, akkor sem ha már hosszú ideje nem használtuk. Nagyon biztonságosnak nevezhető, hiszen a fűtőbordán nem folyik át áram. Illetve azt is elmondhatjuk róla, hogy teljesen hangtalan, melyet annak köszönhetünk, hogy nem található benne mozgó alkatrész. Az elektromos fűtést használhatjuk, mint teljes fűtés és úgy is mind kiegészítő másfajta fűtési rendszerek mellé. Hatékonysága talán annak is köszönhető, hogy nagyon könnyen kiépíthető, majd szerelés után azonnal alkalmazható. A termosztátnak köszönhetőn könnyedén szabályozható.