Ha problémái vannak Ariston típusú kazánjával vagy a fűtési rendszerével, íme néhány egyszerű tipp, amelyeket érdemes kipróbálni, mielőtt időpontot egyeztetne a szervizbe. Ha viszont ezek a dolgok mindegyike működőképes, akkor ideje felhívni egy szakembert az egység teljes körű ellenőrzésére. Ne próbáljon meg komoly problémákat diagnosztizálni. Nem csak önmagát vagy másokat sérthet meg, hanem érvénytelenítheti a cirkóra vonatkozó garanciát, valamint elveszítheti a jótállást a nagyobb javításokra vonatkozóan is.

 

Ariston szerviz, szerelő

 

Ha ezektől eltérő gikszert tapasztal Ariston kazánja működésében, akkor ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot egy cirkó javításra specializálódott szerelő gárdával vagy szakszervizzel, és hagyja rájuk a hiba elhárításának ügymenetét. Ne felejtse el, hogy egy jól karbantartott kazán akár 15 évig is használható. Éves kazánszervizzel pedig még tovább növelhető az élettartama. Mivel a kazán az egyik legfontosabb háztartási apparátus, vigyázni kell rá. Ha az üzemelésben furcsaságokat észlel, úgymint inaktív jelzőlámpa, hangos zajok, szokatlan szag, alacsony hatásfokú teljesítmény, akkor cirkója javításra szorul, ne hagyja figyelmen kívül a jeleket! Ha több mint egy éve nem szervizeltette a kazánját, akkor szintén javasolt kihívni a szerelőt, még akkor is, ha nem lát problémára utaló szimptómákat. A kazán elhasználódik, mert télen állandó szolgálatot teljesít. A rendszeres karbantartással biztosíthatja, hogy a struktúra ne legyen túlterhelt, és valóban hatékonyan működhessen.

 

Ariston gázkészülék szerelő

 

Gondok merültek fel Ariston típusú kazánja működésével? Van néhány dolog, amit ön is szemügyre vehet, hogy megoldja a kisebb problémákat!

  • Ellenőrizze, hogy a termosztát „fűtés” állásban van-e.
  • Győződjön meg arról, hogy a termosztát hőmérséklet-beállítása „magasabbra” van pozícionálva, mint az aktuális beltéri hőmérséklet.
  • Nézzen utána, hogy az áramellátás rendben van-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a szellőzőnyílásokat ne takarja el semmi, és a cirkulálás szabadon megvalósulhasson.
  • Vizsgálja meg, hogy nem kell-e cserélni a szűrőt. Ne felejtse el, hogy az optimális működéshez és a rendszer csúcsteljesítményéhez nagyjából negyedévente cserélni kell a filtereket is.

 

Munkavégzési területek, Budapest: I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX., X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII. kerületek.

 

Pest megye: Abony, Acsa, Albertirsa, Aszód, Biatorbágy, Budakalász, Budaörs, Cegléd, Ceglédbercel, Dabas, Diósd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Dömsöd, Gyál, Göd, Gödöllő, Halásztelek, Inárcs, Mogyoród, Monor, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Pomáz, Ráckeve, Szentendre, Százhalombatta, Telki, Tárnok, Tököl, Vecsés, Veresegyház, Vác, Érd, Üllő.