Manapság egyre többet hallhatunk, olvashatunk különböző felületek segítsége által arról, hogy milyen korszerű fűtések elérhetőek ma már.

Persze most ha azt mondjuk, hogy a vaskályhánál már szinte minden korszerűbb, akkor sem tévedünk nagyot. De ma már számtalan olyan megoldást ismerünk, amely megkönnyítheti az életünket. Ma már a korszerű fűtési rendszerek nem csak a kényelmet kell, hogy biztosítják, hanem a cél, hogy minél hatékonyabb és alacsony költségvetéssel dolgozzanak. Viszont ennek elérése már koránt sem olyan egyszerű, de szerencsére több út is áll a rendelkezésünkre melyen keresztül elérhetjük. Az első lépés, hogy a régi elavult rendszereket, korszerűbbre cseréljük, így ezzel már akár 20%-kal is csökkenthetjük a fogyasztást. Viszont, ha egy teljesen új és korszerű rendszert alkalmazunk, de nem csak felújítást végzünk, akkor pedig akár 30%-os csökkentésről is beszélhetünk. Persze itt figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen az ingatlan szigetelése is, hiszen az teljesen egyértelmű, ha rossz a szigetelés akkor nagyobb lesz a fogyasztás. A korszerű fűtésekre jellemző, hogy a 30/50C fokon üzemelnek, a régi 70/90C fokkal szemben.

A fűtési rendszerek termosztátjának fontossága!

A fűtési rendszerek termosztátjának fontossága!

Mi a fontos még?

Szóval, hogy az alacsony költségvetést tartani tudjuk, fontos, hogy megfelelő szigeteléssel rendelkezzünk, pontos legyen a méretezés, illetve amiről még nem esett szó az a belső hőmérséklet szabályozása. Melyet a termosztát segítségével érhetünk el. Tehát célszerű olyan berendezéseket választani, amellyel megfelelő hőfokra tudjuk állítani a szoba hőmérsékletét, így nagyon sokat spórolhatunk. Hiszen egyes szobákat nem kell fűtjük feleslegesen, ha arra nincs szükségünk. Illetve ezzel a túlfűtést is megakadályozhatjuk. Lehetőség szerint már célszerű olyan berendezést választani, amely kompatibilis egyes szabályzókkal, így sokkal könnyebben megtudjuk oldani a beszerelését.