A rugalmas csövek célja a meghibásodások kockázatának kezelése és a csövek normál üzemi állapotban tartása az élettartamuk alatt, kockázat-konzisztens ellenőrzési, felügyeleti, javítási és karbantartási stratégiák révén. A SUPERflex cső is megfelel ezeknek az előírásoknak.

A SUPERflex cső valóban szuper

A SUPERflex hajlékony csövek összetett felépítése tökéletessé, vagyis hihetetlenül rugalmassá teszi őket és ez a rendszerkiválasztás fontos szempontjává válik, amikor a meghibásodások kockázatának csökkentésére kerül majd a sor. A rugalmas csövek alkalmazásának oka a kompozit szerkezet, amely a spirális acél páncélrétegeket nagy merevséggel ötvözi, így szilárdságot és alacsony merevségű polimer tömítő rétegeket biztosít a folyadék integritásának biztosításához. Ennek eredményeként az ilyen típusú csövek hajlítási merevsége alacsony az axiális húzómerevséghez képest, ami sokkal kisebb görbületi sugarat tesz lehetővé, mint az azonos nyomáscsökkentő képességű homogén cső.

Ez a sajátos szerkezet a rugalmas cső számára számos előnyt biztosít más típusú csővezetékekkel, például az acél felsővezeték-csövekkel szemben, amelyek egyáltalán nem rugalmasak. A hajlékony csövet a különböző anyagokból álló rétegek összetett felépítése jellemzi, amely nagy amplitúdójú lehajlásokat tesz lehetővé a csőre gyakorolt káros hatások nélkül. A SUPERflex cső egy olyan csőtest és végszerelvények összeszerelését jelenti, ahol a csőtest réteges anyagokból áll, amelyek nyomástartó vezetéket képeznek, és a csőszerkezet nagy kanyarokat tesz lehetővé a hajlító feszültségek jelentős növekedése nélkül. A csőtest általában kompozit szerkezetként van felépítve, amely fémes és polimer rétegekből áll. A SUPERflexet érdemes kipróbálni, ha már régóta gondolkodik a rugalmasabb csöveken, a SUPERFLEX cső garantáltan minden igénynek eleget tesz majd.