A padlózat fűtési rendszerének tisztántartása legalább olyan fontos, mint a porszívózás és felmosás, különben a szisztéma csövei villámgyorsan eliszaposodhatnak, ami előbb-utóbb duguláshoz, majd idő előtti meghibásodáshoz vezet. Az alacsony hőmérsékleten üzemeltetett fűtési struktúrák jellegzetes ismérve, hogy vonzzák a barna fonalas algákat. Ezekre az élőlényekre jellemző, hogy optimális körülmények között elszaporodnak, ami sajnos ismét kifogástalan eltömődési faktor, az elzáródás pedig offenzív hatásfokcsökkenést generál. Ebből adódóan kulcsfontosságú, hogy rendszeresítsük a karbantartást a padlófűtés esetében, ha gazdaságilag és műszakilag is optimális működésre vágyunk.

Tudjon róla, hogy sok gázkazán gyártója köti ehhez a garanciát!

Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal a fontos ténnyel, hogy a padlófűtési egység higiéniája nem csupán a kosz és a dugulás topikjában jelentőségteljes. A gázkazánt gyártó cégek többsége a garancia érvényességét az elemi felhasználói elvárásokhoz köti, amiknek központi része az iszapleválasztó installációja, illetve a padlófűtés rendszeres karbantartása is.

Hogyan történik mindez?

A padlófűtés tisztítása egyértelműen fűtésszerelői szaktudást igénylő küldetés, speciális vegyszeres és gépi padlófűtés-takarítás is a részét képezi. Célszerű 2-3 évente a fűtési szezon előtt rendszeresen elvégeztetni, amennyiben az üzemelési indexek esetében törekszünk az álomértékekre. Nem érdemes viszont félvállról venni kevésbé perfekcionista kliens esetében sem az említett procedúrát, ugyanis a padlófűtés teljesítőképességének csökkenése sajnos nagyobb gázfogyasztást generál, hiszen ilyenkor a szerkezet csak jelentősebb gázmennyiség felhasználásával tud azonos hőmérsékletet előállítani, ami nyilvánvalóan jelentősen amortizálja a gázkazánt, és akár balesethez is vezethet. Fűtsön biztonságosan, hogy otthona melegét egész télen át élvezhesse! Ne feledje, a felelősségteljes hozzáállás hosszútávon jelentős spórolást is eredményez.