Tehát úgy döntött, eljött az ideje, hogy végre lecserélje régi kazánját, és a szükséges fűtési rendszert frissítse? A következő kérdés az, hogy át kellene-e alakítanom az egész központi fűtési rendszert, és ki kellene cserélni a radiátorokat is, ha már itt tartunk?

Új kazán

Ha úgy döntött, hogy új kazánt vásárol, és frissíti a fűtési rendszert, akkor ésszerű lenne megfontolni a radiátorok cseréjét egyidejűleg, mivel ez kevesebb zavart és költséget jelentene, mint mindkettő külön-külön történő cseréje. Vessünk egy pillantást néhány okra, amiért van értelme a radiátorok cseréjének a kazánnal együtt. Azt gondolhatja, hogy minden radiátor egyenlőnek születik, de téved. A radiátor teljesítménye a minőségi és teljesítményre vonatkozó előírásoknak megfelelően hatalmas mértékben javult. Valójában a modern radiátorok akár 50% -kal is hatékonyabbak lehetnek, mint 2000-ben. Ez a megnövekedett hatékonyság az energiaszámlák csökkenéséhez vezet, ami azt jelenti, hogy az új radiátorai végül megtérülnek. A modern radiátorok hatékonyabban vezetik a vizet, a forró víz több fűtőtest felülettel érintkezik, miközben sokkal kevesebb vizet használ fel.

Annak érdekében, hogy megfelelő méretű radiátorral rendelkezzen a szoba hatékony fűtéséhez, használjon hőegység kalkulátort. Idővel a fűtési rendszerben lévő fémcsövek és radiátorok rozsdásodhatnak, ezt a rozsdát a rendszeren átfolyó víz összegyűjti, és visszahozza a kazánba, ahol összegyűlik. Ezt a törmelékgyűjtést „iszapnak” hívják, és ez jó ok a régi radiátorok cseréjére. Az iszap lerakódhat a régi radiátorokban, és megakadályozhatja, hogy maximálisan felmelegedjenek. A hajtóerő öblítés néha eltávolíthatja az iszap felhalmozódását, de 500 fonttól kezdve költséges kezelés garantált végeredmény nélkül. Az iszapképződés az öblítés után újra kezd majd lerakódni, mivel a régi radiátorokban továbbra is korrózió lép fel.