Bármennyire is korszerű fűtési alternatívában gondolkodik, ha a háza szigetelése nincs rendben, akkor az csak kidobott pénz lesz idővel. Nagyon fontos ellenőrizni a szigetelést, hogy tudja, a meleg vajon hol szökik el a házból.

A gázszámla csökkentése nem csak úgy csökkenthető, ha visszavesz a fűtésből. Van ennél egy sokkal hatékonyabb módszer is. Méghozzá a szigetelés szakszerű elkészítése. Kezdetben érdemes az audittal kezdeni. De, mi is az az audit? Az energetikai audit során a szakember felméri a ház energetikai állapotát, valamint, hogy hol szökik el a legtöbb energia, ezekután pedig megoldási javaslatot tesz. Akár az is kiderülhet, hogy a megoldás részeként szükséges az ablakok cseréje. Az audit során kiderül az is, hogy milyen minőségű és vastagságú szigetelés szükséges. Ez azért is lényeges, mert a szigorított energetikai rendeletnek való megfeleléshez szükséges. Az audit azért is fontos, mert ennek segítségével az alul szigetelés elkerülhető. Valamint a túlszigetelés sem történik meg, ami felesleges plusz költségekkel járna. Magát a szigetelést nem érdemes egyedül elvégezni, hisz ezzel többet árthat, mint használ. Kérje inkább szakértő segítségét.

A hatékony fűtés alapja a megfelelő szigetelés

A hatékony fűtés alapja a megfelelő szigetelés

Ahhoz, hogy pontosan tudja milyen mennyiségben és minőségben van szüksége szigetelőanyagra, szakember segítsége szükséges, mely már fél siker. A szigeteléshez szükséges anyagokat be lehet szerezni össze – vissza különböző gyártóktól, azonban úgy jár a legjobban, ha mindent egy helyről szerez be, hisz így biztosan egymással kompatibilis elemeket vesz meg. Ha az anyagok nem kompatibilisek egymással, abban az esetben akár káros reakciók is felléphetnek. A legjobb megoldás kérni a teljes rendszerre a gyártó garanciáját. Azt javasoljuk jóval a munka megkezdése előtt több gyártótól kérjen árajánlatot. A kivitelező csapat kiválasztásánál szintén érdemes körültekintőnek lenni.