Itt Magyarországon az időjárás köztudottan a tűző napsütéstől a jéghidegig változik egy év alatt és mindez általában úgy következik be, hogy nincs semmilyen előjele.

Hatékony lehet a légkondi

Sokunk számára, amikor az időjárás kezd hűlni, mindig megpróbálunk egy extra pulóvert viselni, vagy elővesszük a bolyhos zoknit, mielőtt bekapcsolnánk a termosztátot a központi fűtésre. Eljön azonban az az idő, amikor beletörődünk abba, hogy a központi fűtésünknek tovább kell működnie. A központi fűtéssel az a baj, hogy drága, különösen akkor, ha az idő valóban hűlni kezd, és Ön és családja valóban érzi a hideget. Ilyenkor azt mondhatja magának, hogy nem tehet semmit, csak el kell fogadnia, hogy ez a téli hónapok alatt ennyibe fog kerülni. De mi azért vagyunk itt, hogy elmondhassuk, hogy ez nem így van. Valójában azt tapasztalhatja, hogy egy modern légkondicionáló rendszer valójában megoldhatja a gondokat. Tudjuk, hogy furcsán hangzik, elvégre a légkondicionáló rendszer az otthoni levegő lehűlését szolgálja, azonban kevésbé ismert tény, hogy a légkondicionáló rendszerek valóban melegen is tarthatják a lakást. Emellett egy légkondi gazdaságosabb is lehet, ha bekapcsolja a központi fűtést.

A válasz erre az, hogy a megtakarítás természetesen attól függ, hogy mennyit használja, de a légkondicionáló egységek gazdaságosabbak, mint a központi fűtés. A légkondicionáló rendszer 3 kilowatt hőt képes előállítani minden egyes kilowatt villamos energiára, amelyet felhasznál. Ha összehasonlítja azt az 1 kilowattot, amelyet a központi fűtés azonos energiamennyiséggel képes előállítani, akkor van értelme annak, hogy ez a helyzet. Természetesen befektetés a klímaberendezés megvásárlása, majd az otthoni felszerelése, azonban ez hosszú távon valóban jobban megy. A légkondicionáló rendszer nem csak lehetővé teszi, hogy a téli hónapokban melegnek érezze magát, hanem ha eljön a nyár, akkor is hűvöst is varázsolhat otthonába.