A központi fűtési rendszer, vagy akár egy hétköznapi háztartás sok bonyodalmat jelent minden laikus vagy nő számára. Ezek a rendszerek általában ősszel dobják el a feladatukat amikor nyári lustálkodás után üzembe helyezik őket fűtésre. Legjobb gyakorlatként a fűtési rendszert nyáron be kell kapcsolni. Ez biztosítja, hogy a rendszer nem engedi be magát, ha ősszel vált.

De nem kell aggódnia, ha felmerül valamilyen kérdés. Szerencsére a központi fűtési rendszerekkel kapcsolatos legtöbb kérdés könnyen megoldható. Ha valami komoly helyzetbe kerül, megbízható vízvezeték-szerelők és fűtőmérnökök állnak rendelkezésre, hogy gyorsan és hatékonyan megoldást találjanak problémájára. Vizsgáljuk meg néhány általános problémát, amelyekkel az emberek szembesülnek a központi fűtési rendszerrel. A termosztát vezérlők nem működnek Talán elfelejtette bekapcsolni a termosztátot.

Ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet 17 és 20 fok között legyen, ez az ideális hőmérsékleti tartomány. Ha a radiátorok továbbra is hidegen maradnak, lépjen be a programozókba, és kapcsolja be a központi fűtést (CH) és a meleg vizet (HW). A következő lépésben ellenőrizze, hogy a rendszer áramellátása rendben van-e. Ellenőrizze, hogy a fűtőbiztosíték kiég-e. Ha a fűtőbiztosíték rendben van, fordítsa figyelmét a motoros áteresztő szelepre. Ez általában a kazán közelében helyezkedik el, és szabályozza a felmelegített víz áramlását.

Először kapcsolja ki, majd újra be a problémát. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor a szivattyú hibás lehet. Ez az eszköz nyomást gyakorol a forró vízre az áramlási csőből, hogy bejuthasson a csapokba és a radiátorokba. Az elzáródás és a mechanikai meghibásodás két általános kérdés ebben a vonatkozásban. Kapcsolja ki a szivattyút és ellenőrizze, van-e különbség. Az eltömődést a belső szennyeződések alapos tisztításával kell elvégezni.

A szivattyúk azonban beszorult levegő miatt is leállhatnak. Van egy apró anya, amely felszabadítja a felesleges levegőt. Amint a folyadék kijön, miközben a beszorult levegőt szabadítja fel, akkor tudni fogja, hogy az összes felesleges levegő kiszabadult, és ideje becsukni az anyát, és újra bekapcsolni a készüléket, hogy megtudja, működik-e.