A központi fűtési rendszer, vagy akár egy hétköznapi háztartás sok bonyodalmat jelent minden ember számára. Ezek a rendszerek általában ősszel elromlanak, amikor nyár végén üzembe helyezik őket a fűtéshez.

Melyek a problémák a melegítőrenszerekkel?

Probléma fordulhat elő akkor, ha elfelejtette bekapcsolni a termosztátot. Ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet 17 és 20 fok között legyen, ez az ideális hőmérsékleti tartomány. Ha a radiátorok továbbra is hidegen maradnak, lépjen be a programozóba, és kapcsolja be a központi fűtést (CH) és a meleg vizet (HW). A következő lépésben ellenőrizze, hogy a rendszer áramellátása rendben van-e. Ellenőrizze, hogy a fűtőbiztosíték nincs-e kiégve. Ha a fűtőbiztosíték rendben van, fordítsa a figyelmét a motoros áteresztő szelepre. Ez általában a kazán közelében helyezkedik el, és szabályozza a felmelegített víz áramlását. Először kapcsolja ki, majd újra be a probléma megtalálásért. Előfordulhat, hogy a fűtőtest csak alul meleg. Ez egy általános probléma egy egyszerű megoldással – légtelenítse a radiátort. Kapcsolja ki a szivattyút, hogy megakadályozza a levegő bejutását a rendszerbe.

Helyezzen egy üres vödröt a radiátor aljára. A radiátor felső sarkában egy négyzet alakú anya van, általában sárgarézből. Használjon radiátorkulcsot az anyának az óramutató járásával ellentétes irányba történő jobbra fordításához, amíg a forró levegő nem távozik a radiátorból. Amikor ez megtörténik, piszkos víz fog kijönni radiátorból a vödörbe. Bármely helyi áruházban talál radiátorkulcsot, és ezen eszköz nélkül nem szabad légteleníteni a radiátort. Miután a légtelenítés befejeződött, csukja be megfelelően a szelepet, és ellenőrizze, hogy nem látható-e szivárgás jele. Furcsa zaj is jöhet a fűtési rendszerből. Ha zajt hall, amikor a jelzőlámpa először gyullad ki, akkor az a beszorult levegő miatt van. Távolítsa el a felesleges levegőt a légtelenítő csavaron. Ha ez nem oldja meg a problémát, ellenőrizze, hogy elegendő mennyiségű víz kerül-e a kazántartályba.