A használt régi konvektorok időközönkénti karbantartása ajánlott, de mi van akkor ha a javításra kerül sor? Mint minden használati tárgy a konvektorok is rendszeres karbantartásra szórulnak, hogy ne romoljanak el akkor, amikor igazán szükségünk lenne rájuk. A konvektor javítást egy megfelelően képzet szakember gyorsan el tudja végezni, ezért ne kezdjünk bele házilag!

A konvektorok javítása

A javítás akkor lehet esedékes, amenyiben az őrláng csak akkor ég, ha folymatosan nyumjuk a gombot. Ebben az esetben nagy a valószínüsége, hogy az égésbíztosító cseréje lehet a megoldás. Amikor a konvektor nem kapcsol be vagy ki, akkor a termosztáttal lehet a gond, amelyet ki kell cserélni, de erre az esetré érvényes, ha a vékony gézvetekét hibásodott meg. A szikra hiánya azt jelenti, hogy elromlott a szikráztató vagy valamilyen érintkezési probléma lehet a konvektor ezen területén. Ezekre a feladatokra mindig hívjon szakmebert, mert könnyedén nagy, akár életveszélyes problémákat is okozhat, ha sajátkezüleg javítaná a gázkonvektort. A régi konvektorok gyakran hibásodnak meg. Ez az egyik leggyakoribb hibaforrások egyik a gázszerelés kapcsán a téli szezonban, ezért nagy hangsulyt kell fektetni a karbantartásra is.

A gázkonvektorok karbantartása egy rendszeres ellenőrzést és olykor hibajavítást jelent, amelyet egy gázszerelő szakember könnyedén el tud végezni. ezzel egyszerűen meg tudjuk előzni a komolyabb problémák kialakulását és a bosszuságot is amelyet okozhat egy elromlott gázkonvektor a téli szezonban. Ne feledje, hogy minden gázzal kapcsolatos problémát vagy hibaforrást azonnal jelentsen egy tapasztalttal rendelkező szakembernek, mert az otthona, családtagjai, kollégái vagy munkahelye épsége foroghat kockán. A karbantartással könnyedén megelőzhető a meghibásodás, ezért érdemes erre is odafigyelni egy konvektorral kapcsolatban!