Az infravörös fűtőpanelek erőteljes, de kényelmes hőt biztosítanak, miközben jól néznek ki és minimális helyet foglalnak el. Ez tette őket nagyon népszerű modern fűtési választássá. Távoli infravörös sugárzással működnek, ami azt jelenti, hogy tárgyakat melegítenek fel, nem pedig a levegőt – ellentétben a hagyományos konvekciós fűtőkészülékekkel. Ideális megoldás azok számára, akik nem rendelkeznek központi gázfűtéssel.

Hatékony az infravörös melegítés?

Az infravörös fűtés 100% -ban hatékony. A hő közvetlenül a paneltől az útjában lévő szilárd tárgyakig jut el, felmelegítve a felületeket, a bútorokat és az embereket. Ez azt jelenti, hogy nem pazarolja az energiát a levegő melegítéséhez. Ezzel szemben a konvekcióhoz (például a radiátorokhoz) egy másik energiaátvitelre van szükség, amely során a hő elveszlik, azaz kevésbé hatékony. Mivel az infravörös nem melegíti a levegőt, a szoba hőmérséklete nem befolyásolja a huzatot. Ugyanazon hőmérséklet eléréséhez alacsonyabb teljesítményre van szüksége, mint az egyenértékű konvekciós fűtőkészülékeknél. Mivel a fűtés a háztartások számlájának fő tényezője, az infravörös fűtés alacsony üzemeltetési költségei sok pénzt takaríthatnak meg.

Az infravörös fűtés biztonságos? Igen! Ugyanazzal a hővel működik, mint amit a naptól kap, és amit a saját teste is kiad. Még a csecsemők inkubátorainak melegítésére is használják. Ne felejtse el, hogy a fűtőtesthez hasonlóan a felületi hőmérséklet is felforrósodhat, ezért általában a fal felére szerelik fel, vagy a mennyezetre. Az elektromos fűtés egyéb formái nem hatékonyak, mivel a jó működés érdekében ezeket nagyon magas hőmérsékletre kell hevíteni. A legtöbbnek a ventilátorokat is meg kell hajtania, hogy el tudják osztani a hőt a helyiségben. Az infravörös paneleknek van egy vékonyabb, szorosan tekercselt fűtőelemük, amely belülről egyenletesen van elosztva.