Sajnos a vízkő egy olyan jelenség, amely akarva és akaratlanul is minden háztartásban megjelenik. Ám szerencsénkre nagyon jó természetes vízkőoldókat ismerünk.

Nézzünk pár tippet

Az ecet minden háztartásban fellelhető, és egy olyan univerzális vegyület, melyek az ételek ízesítése mellett még nagyon sok más esetben is felhasználhatjuk. Többek között nagyon jól alkalmazható különféle foltok eltüntetésére, a lefolyó tisztántartására és most még ehhez párosul a vízkő oldás is. Annak ellenére, hogy igen orrfacsaró illattal rendelkezik, a háziasszonyok nagyon kedvelik, hiszen mindig elsősegélyként alkalmazható. Hiszen az illata gyorsan elillan, viszont az eredmény magárét beszél. Amennyiben azt szeretnénk, hogy mindig ragyogjon a fürdőszoba és a mosógépünk is hosszantartó életű legyen, nem beszélve a többi háztartási berendezéseinkről, akkor érdemes pár száz forintot rászánni 1-2 flakon ecetre. Konyhai és fürdőszobai nagytakarítás esetén a legjobb csodaszer lehet a 10%-os ecet, amely nem csak, hogy olcsóbb, mint a 20%-os de ez is hatékonyan elbánik a vízkővel. Az ecetből nagyon könnyen készíthetünk egyszerű univerzális tisztítószert. Nincs más teendőnk mint 3 dl ecetet, összekeverünk ugyanannyi vízzel és adunk még hozzá egy csipetnyi sót.

Vízkő eltávolítása természetes módon

Vízkő eltávolítása természetes módon

A könnyebb felhasználás érdekében tölthetjük üvegbe, és onnan adagolhatjuk szivacsra, de akár szórófejes flakont is használhatunk. Az ecetes-sós vegyülete el kell oszlatnunk a vízköves területen, majd legalább fél órát hagyjuk állni. Majd ezt követően jól öblítsük le és töröljük szárazra. Bár ez elég időigényes megoldásnak bizonyul, nagyon hatékony és olcsó is egyben. Arról nem is beszélve, hogy mindezek mellett környezetbarát is. Használhatjuk csempén, csaptelepen, vagy akár mosogató és tűzhely tisztántartására is.