A termoventilátor elsősorban az ipari szektorban használatos fűtéstechnikai megoldás, de igazából privát célokra is professzionálisan alkalmazható. Pont ugyanaz a működéi elve, mint amin alapulva a közismert és hatalmas népszerűségnek örvendő, nyáron használatos léghűtő tesója is szuperál. A legtöbb apparátus manapság már környezetbarát elvek alapján készül, ezért határozottan javasoljuk nagyobb szektorok felfűtésére.

Mi is az a termoventilátor?

Tulajdonképpen egy fűtő ventilátor, melegítő célzattal. Üzembehelyezésével könnyűszerrel kivitelezhető nagyobb légterű termek, placcok, helyiségek légfűtése. A hőcserélős metódussal rendelkező típusokkal akár önálló területek fűtése is optimálisan megvalósítható. Határozottan nem újkeletű megoldás, az indusztriális életben évtizedes tradíciókkal alkalmazták korábban is, de pár éve jelentős korszerűsítésen esett át, melynek eredményeképpen látványosan újjászületett. Csökkent a mérete és a súlya, illetve drasztikusan mérsékelték a zajszintjét is, így mára kifejezetten felhasználóbarát kaliberrel büszkélkedhet. Emellett természetesen a hatékonysági szintje is sokat javult. Ennek köszönhetően napjainkban egyre szélesebb körben kezd divatba jönni.

Hogy működik?

A konstrukció praktikusan működtethető raktárak, üzletek, különböző csarnokok és intézmények, de akár nagyobb családi házak melegítésére, illetve azok szellőztetésének a megoldására is. Sok elemmel kompatibilis, egyszerűen integrálható, könnyen és egyszerűen szabályozható. Mindezek miatt tökéletes alternatívát biztosít a terjedelmesebb helyek veszteségmentes és effektív felfűtésére. Ezek mellett még jól is néz ki, trendi megjelenést biztosít. A gyártók kiemelten figyeltek az esztétikus megjelenésre, és arra, hogy jól passzoljon a belső terek imázsába. Plusz környezetbarát titulussal is büszkélkedhet, és a zöld megoldás cím elnyerése érdekében, anyaga is teljes mértékben újrahasznosítható, sőt ellenáll a vegyszereknek és kőolajszármazékoknak is.