Az elmúlt évtizedekben egyre inkább arra lehetünk figyelmesek, hogy az emberek mindinkább arra próbáltak törekedni, hogy a házaikat mindenféle hiper-szuper kütyükkel halmozzák el, vagy talán úgy is mondhatnánk, hogy okosítsák fel.

Mi változott mára?

Ez a réteg még a mai napig megtalálható és a nagy multik, erre teljes mértékben rá is feküdtek, így ma már számtalan olya berendezést és eszközt választhatunk az otthonunkba, melyeknek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válhatnak a mindennapjaink. De vajon milyen járunk? A legtöbb esetben azok az eszközök, melyek segíthetnek bennünket abban, hogy könnyebben elvégezzük a mindennapi teendőinket, azok használata mind plusz energiafogyasztással jár. Ezt a tényt felismerve, az emberek egy kisebb százaléka egyre inkább próbál olyan megoldásokat választani, melyeknek köszönhetően ezek könnyedén nélkülözhetőek. Ez a tüzelésre is jellemző. Vagyis elmondhatjuk azt, hogy mind inkább próbálnak vissza térni a régi módi megoldásokhoz, amely a tüzelésre is érvényes.

Nagy Britanniában éven több százezren döntenek úgy, hogy inkább visszatérnek a kemény fával való tüzeléshez, ugyanis úgy vélik, hogy ez a fajta megoldás sokkal környezettudatosabbnak tudható be. Persze nem csak környezetvédelmi, de egészségügyi szempontból is sokkal pozitívabbnak mondható a keményfával való tüzelés. Az ilyen fajta tüzelési mód iránti érdekeltség növekedésében talán az is szerepet játszott, hogy a 2000-es évek beköszöntével a számlák folyamatosan növekedett. A keményfával való tüzelésről is megoszlanak a vélemények ugyanis, nem mindig van egy véleményen arról, hogy környezetbarátnak nevezhető. Viszont egy biztos, hogy a fával való tüzelés jelen pillanatban sokkal stabilabb és költséghatékonyabb megoldásnak bizonyul. Tovább erről az megoldásról is elmondhatjuk, hogy hatékony, könnyen kezelhető, illetve egy viszonylag tiszta megoldásnak nevezhető.