Régebben az emberek igen elfogultak voltak a padlófűtéssel kapcsolatban és ennek következményében elég kevés helyen találkozhattunk velük. Ugyanis abban a tévhitben éltek, hogy nagyon drága és költséges.

Nézzük mi az igazság!

Napjainkban az újonnan épített házak esetén, illetve felújítást követően 70%-ban olyan fűtéseket alkalmaznak, melyeket padlófűtéssel kötnek össze. A padlófűtés azért bizonyul jó megoldásnak mivel bárhol elhelyezhető, illetve ezen felül még nagyon helytakarékos is egyben. Ugye, ha a hagyományos rendszereket válasszuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy a radiátorok igen sok helyet elvehetnek az otthonunk hasznos területéből. Viszont a padlófűtés egy olyan megoldás, melyet szinte észre sem veszünk, hogy ott van. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy egy újonnan kifejlesztett rendszerről beszélhetünk, viszont el kell mondanunk róla, hogy már az ókori rómaiak is alkalmazták. A padlófűtés egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal komfortosabb érzetet biztosít. Tehát akár 2-3 fokkal kevesebb hőfok esetén is azt érezhetjük, hogy kellemes a légkör az adott helyiségben. Továbbá el kell még mondani, hogy az effajta rendszerek esetén a víz hőfoka nem kell, hogy meghaladja a 40-50 C fokot. Ugyanis ilyen vízhőmérséklet mellett tudjuk biztosítani a szobák 23-24 C fokos hőmérsékletét.

Viszont, ha egy hagyományos radiátoros rendszerről beszélünk, akkor viszont tudni kell, hogy a vízhőfoka legalább 70 C fokos kell, hogy legyen ahhoz, hogy elérjünk a 23-24 C komfortos érzetet. Tehát sokkal takarékosabbak tudunk lenni egy padlófűtéses megoldással. A padlófűtés esetén el kell még mondanunk, hogy elég alacsony a hiba faktor, így az évek során nem kell azon aggodalmaskodunk, hogy kilyukad, vagy bármilyen meghibásodás éri. Mint pl. a radiátorok esetén, ahol számolnunk kell azzal, hogy kilyukadhat és meghibásodhat.