Sokan óckódnak még a mai napig is ettől a fajta fűtési formától, amely leginkább a tévhiteknek köszönhető. Vagyis most igyekszünk minden fontos tudni valót elmondai róla.

Fontos tudni valók:

A padlófűtés már nem egy újkeletű dolog, ám sokan vélekednek róla úgy, hogy sokkal drágább a kialakításuk, mint más tüzelési formák, illetve, hogy a fenntartásuk is költséges. Ám amit el kell mondani róla mindenképp, hogy egy vizes rendszerről beszélhetünk, amely több fűtési módszerrel is összeköthető. Mint pl. gáz, keményfa vagy akár pellet. Nagyon jó megoldásnak bizonyul, hiszen sokkal kellemesebb közérzetet biztosít, mint más tüzelési formák. Vagyis, ha egy radiátoros rendszert vesszünk alapul, akkor akár 70-80 C fokos vízre is szükség lehet, hogy átadja a szükséges hő mennyiségét. Viszont ennél a rendszernél elegendőnek bizonyul a 40-50 C fokos víz is. Továbbá igen helytakarékos, ugyanis a padló alá kerül, így egyáltalán nem tud abban akadékoskodni, hogy melyik bútort hova helyezzük.

Tehát az adott teret sokkal jobban kitudjuk használni. Egyes állítások szerint nagyon felkeveri a port, ám erre csak azt tudjuk mondani, hogy nem jobban mint más rendszerek. Padlófűtés esetén a csempe burkolat bizonyul a legjobb választásnak, hiszen az sokáig tudja magában tartani a hőt. Mivel nagy méretű hő leadásról beszélhetünk, így sokkal rövidebb idő alatt tudja felmelegíteni az adott teret. Nem beszélve arról, hogy mennyire kényelemessé tesszi a mindennapjainkat. Főként olyan családok számára bizonyul praktikusnak, ahol kisgyermekek is találhatóak. Hiszen többet nem kell azon aggódnunk, hogy mezítláb járkálnak, vagy akár leülnek a padlóra. Tehát elmondhatjuk, hogy a padlófűtés nem egy újkeletű dolog, ám még mind a mai napig megállja a helyét a számos modern technika mellett. Ugyanis kényelmes, praktikus, illetve nem utolsó sorban nagyon költséghatékonynak is bizonyul.