A kerámiafűtés biztonságának számos szempontja van. Ezek a melegítők kompaktok és sokféle változatban kaphatók. Függetlenül attól, hogy melegíteni kell egy szobát otthonában, vagy csak egy kis helyet, a kerámia melegítő általában több mint elegendő. A kerámia fűtőkészülékeknek számos előnye van a többi helyiségfűtő berendezéshez képest, amelyek közül néhányat alább ismertetünk.

Előnyök

A kerámia melegítők kerámialapokból és terelőlemezekből állnak, amelyek a konvekció elvén működnek. Az áram bekapcsolásakor a tekercs és a terelőlapok felmelegszenek. Ez a hő elterjed a környéken. A kerámiamelegítők nagyobb modelljeiben ventilátorok vannak, amelyek segítenek a forró levegő fújásában. Más helyiségfűtő berendezésekkel ellentétben a kerámia fűtőtest sokkal kevésbé hajlamos a tűz elindítására. Ennek oka az, hogy a kerámia elemek nem melegszenek túl. Sokkal alacsonyabb annak kockázata, hogy a környező tárgyak felgyulladnak. Ugyanakkor, ahogy a többi helyiségfűtő berendezés, a kerámia fűtőkészülékeknek is bizonyos mennyiségű szabad térre és szabad helyre van szükségük maguk körül.

A kerámia melegítők rendkívül hatékonyak és villamos energiát használnak. Ez azt jelenti, hogy nincs veszélyes mérgező kibocsátás, például szén-monoxid. Megfelelő működés esetén a kerámia fűtőkészülékek alacsonyabb árammennyiséget fogyasztanak, mint más helyiségfűtő berendezések. A legtöbb kerámia fűtőtest olyan biztonsági funkciókkal kapható, mint például az automatikus kikapcsolás, az időzítő vezérlés és a túlmelegedés érzékelői. Az ilyen funkciók lehetővé teszik a biztonságosabb működést. A túlmelegedés-érzékelők lehetővé teszik a fűtőkészülék megfigyelését a túlmelegedés és a túlzott hőmérséklet esetén. Ha a küszöbértéket meghaladják, a fűtés automatikusan kikapcsol. Időzítővel rendelkező modellekben azt is beállíthatja, hogy a fűtőberendezés egy meghatározott ideig működjön. Ezen idő elteltével a készülék kikapcsol.