A kandallók kívül és belül egyaránt segítenek a hangulatos légkör megteremtésében, különösen hideg éjszakákon. Ha kandallót szeretne beépíteni az otthonodba, megmutatunk néhány ötletet önnek!

Kandalló útmutató

A kandalló megvásárlásakor sok szempontot kell figyelembe venni, például a stílust, a tüzelőanyagokat és a hatékonyságot. A kandallók a helyiség fókuszpontjává válhatnak, és teljesen átalakíthatják azt. Az első dolog, amit bármi más előtt meg kell tennie, az a költségvetésről való döntés. Ennek sokkal könnyebbé és sokkal kevésbé megterhelővé kell tennie a kandalló kiválasztásának folyamatát. A tökéletes kandalló keresésekor figyelembe kell venni a környéket. Az acéltól a márványig sokféle környezet létezik, amelyet a kandallóhoz használhat. Létfontosságú a tökéletes környezet kiválasztása, mivel a kandalló gyakran a szoba központi fókuszpontja. Továbbá egy kandalló szinte diktálja a szoba berendezését, ezért erre mindenképpen emlékezni kell.

Érdemes emlékezni arra is, hogy a tűz körüli méretezés is fontos! Ha egy kandalló túl nagy, elnyomhatja a szobát, míg, ha túl kicsi, akkor értelmetlen és jelentéktelen. Ha szeretne egy bizonyos kandallót, de nem fér be a szobába, érdemes lehet mérlegelni a változásokat. Ez sokkal könnyebbé teszi, hogy pontosan azt kapja, amit szeretne. A márvány korábban fényűző cikk volt, amelyet csak a gazdagok engedhettek meg maguknak. Manapság azonban megfizethető az emberek többsége számára. A márvány rendkívül tartós és könnyen karbantartható. A márvány előkelőnek és drámainak tűnik, és mindenképpen hagyományos vagy modern környezetet nyújtana. Az acélból készült kandalló nem lehet olyan meleg vagy otthonos, mint egy fa, de stílusosabbnak tekinthető. Ipari belsővel vagy egyszerű berendezéssel párosítva az acél kandallók jól illeszkednek bármilyen környezethez, ezért érdemes fontolóra venni ezeket is.