Melegen tartani a lakást és magunkat a téli időszakban nem egy könnyű feladat. Nemcsak a hideg időjárással és a hóval kell megküzdenie, hanem az egyre növekvő fűtési számlával is foglalkoznia kell. Szerencsére vannak olyan dolgok, amelyekkel csökkenthetik havi számláját anélkül, hogy mélye bele kéne nyúlnia a pénztárcájába.

Tippek a spóroláshoz

A víz melegítéséhez szükséges energia az otthonának energiájának körülbelül egynegyedét szokta elfogyasztani. Ezt az energiafogyasztást csökkentheti, ha a vízmelegítő hőmérsékletét lecsökkenti. A magas hőmérséklet túl sok lehet a napi feladatokhoz, és idővel kevesebb terhet jelent a vízmelegítőnek. Az ablak az a fő terület, ahol a hideg hónapokban a hő eltávozik. A külső ablakokat lezárhatja szigetelés és újra fóliázás hozzáadásával. Ha további védőréteget szeretne hozzáadni, töltsön meg egy hosszú szárú zoknit nyers rizzsel és helyezze az üveg és az ablakkeret közé. A zokni megakadályozza a levegő kiáramlását, és ott tartja azt, ahová az tartozik.

A legtöbb mennyezeti ventilátornak valójában két különböző beállítása van: az egyik a nyári, a másik a téli. Ha meleg idő van kint, akkor a pengéknek az óramutató járásával ellentétesen kell elfordulniuk. Ez mozgatja a hideg levegőt. Télen ennek az ellenkezőjét szeretnénk elérni. A ventilátor oldalán lévő kapcsoló elcsúsztatásával a pengék ellenkező irányba fognak fordulni. A vízmelegítő hatékonyabb működésének másik módja a szigetelés. A vízköpenyfűtő segíti a víz hőmérsékletének szabályozását és megakadályozza a hő kijutását. Ha nem biztos benne, hogy a vízmelegítőnek szüksége van-e erre a köpenyre, érjen hozzá az egység külsöjéhez. Ha a melegítő meleg, akkor nem szükséges további szigetelés. Ha forró a tapintása, akkor ezzel a köpennyel pénzt takarít meg. A ház felmelegítésének egyszerű módja az, ha kinyitja a függönyöket vagy redőnyöket a déli vagy nyugati ablaknál.