Sokan keresnek rá az interneten különféle tippekre, amik által a fűtés szezonban keletkező költségek leredukálhatók. A kutakodás során sokan rádöbbennek, hogy nem feltétlenül a fűtésen kell spórolni, hanem a meleg levegőt kell megtartani, pontosabban, annak házból való kijutását megakadályozni.

Sokan ledöbbennek, amikor nagyon egyszerű tippeket olvasnak, holott bőven elég volna mindössze pár apró dolgon változtatni, hogy a fűtésszámlában is komoly eredmények mutatkozzanak meg. Megdöbbentő lehet, de az egyik ilyen tanács, hogy tisztítsa meg az ablakot. Ennek igazán egyszerű oka van, a tiszta ablaküvegen keresztül sokkal könnyebben bejut a lakásba a fény, ezáltal a természetes fény kevésbé tud bejutni a lakásba. Ennek eredménye, hogy kénytelen lesz feljebb tekerni a fűtést, így magasabb lesz a fűtésszámla összege. Ugyanakkor nem csak a tiszta ablaküveg jelenthet megoldást, hanem az is, ha a napsütéses órákban nem akadályozzuk a természetes fény bejutását a lakásba. Ennek megfelelően ne húzza be a függönyt, valamint a redőnyt se tartsa lehúzva.

Friss levegőre szükség van a lakásban, azonban nagyon nem mindegy, hogy ezt hogyan oldja meg. Nagyon gyakori, hogy az ablakot bukóra nyitja a ház lakója, majd elfeledkezik róla. Ezzel az a probléma, hogy nem csak a friss levegő áramlik be a lakásba, hanem akár a falak is kihűlnek, így a lakást újra fel kell fűteni. A legjobb, ha rövid időre több ablakot is kitár, így kereszthuzatot hozhat létre, aminek köszönhetően gyorsan kiszellőzik a lakás. Érdemes akkor megejteni, amikor nem a maximumon van a fűtés. Érdemes ellenőrizni az ablakok, valamint, ha rendelkezik vele, akkor az erkélyajtó szárnyában és a tokban lévő gumitömítések állapotát. Érdemes tudni róluk, hogy ha puhák, akkor rendben végzik dolguk, ha viszont nem, vagyis kiszáradtak, akkor az azt jelenti, hogy nem szigetelnek kellőképp.