Egyesek számára a tél drága évszak is lehet. A hő benntartása és annak lehető legjobb kihasználása elengedhetetlen, ha tavaszig a legtöbbet szeretné kihozni a központi fűtésből. A réteges öltözködéstől, az ajtók bezárásán át a megfelelő mobilalkalmazások beszerzéséig, itt vannak a legjobb téli energiatakarékos tippek, amelyek a hideg évszakot elviselhetővé teszik.

Tippek az energia megtakarításhoz

A legkisebb változás is hatalmas különbséget jelenthet. Kapcsolja mindig egy fokkal lejjebb a fűtését a kényelmes hőérzetéhez képest. A szakemberek szerint, ha kis mértékben csökkenti a termosztát hőfokát, akár 10%-ot takaríthat meg éves fűtési számláján. Öltözködjön rétegesen. Banálisan hangzik, de ha energiatakarékosságról van szó, ez is sokat segíthet. Egy pulóver felvétele, vagy egy takaró használata a kanapén ülve sokat segíthet a meleg érzet megduplázásában. Ez hatékony és olcsó módja annak, hogy kevés fűtéssel is melegebb legyen. A falak szigetelésével járó megtakarítások nagyban különböznek attól függően, hogy milyen házban él, de a megtakarítások mindenképpen nagyok, hiszen a szigetelés sokkal olcsóbb megoldás, mintha többet kéne fűteni a hiányosan szigetelő falak miatt.

Állítson be különböző hőmérsékletet minden szobában. Habár nem a legkönnyebb dolog, a radiátorok különböző hőmérsékleteken történő beállítása hasznos lehet. Tegyük fel, hogy Ön a legtöbb emberhez hasonlóan este a nappaliban nézi a TV-t, de előre beállítja a hőfokot a hálószobában az esti időszakra, ha elfáradna és elmenne lefeküdni. A fűtést alacsony szinten kell tartani az emeleten, mivel a meleg levegő fel száll. Ez pénzt takarít meg a fűtésnél, és segít abban, hogy tökéletes hőmérséklet alakuljon ki a fenti hálószobákban. Az automatikus időzítővel beállíthatja, hogy a fűtés a nap folyamán változó pontokban be- és kikapcsoljon. Az okos termosztátok nagyszerűek, mivel lehetővé teszik, hogy különböző hőmérsékleteket állítson be akár a hét minden napjára. Így testre szabhatja a beállításokat a leghatékonyabb és legolcsóbb fűtésért az egész fűtési szezon alatt.